'Brigitte Bardot ging 's nachts met brommer door gangen Kasteel de Haar'

Kasteel De Haar onthult haar geheimen.

In vroegere jaren reed de Franse filmvedette Brigitte Bardot, die onlangs haar poes nog kwijt was, 's nachts op een brommer door de gangen van Kasteel De Haar. Zij logeerde bij de baron en barones Van Zuylen van Nijevelt van de Haar, die ervoor zorgden dat de logeerkamer van Bardot was voorzien van haar lievelingsbloemen, haar favoriete tijdschriften en de duurste parfums.

Dat soort bedgeheimen onthult Kasteel De Haar in de expositie "Deftig Dutten: Slaapkamergeheimen van De Haar", die dinsdag opengaat.

Kasteel De Haar in het Utrechtse Haarzuilens heeft 20 slaapkamers en 12 badkamers. Behalve Brigitte Bardot logeerden er beroemdheden als Yves Saint Laurent, Gregory Peck, Joan Collins en Roger Moore.

Kasteel De Haar is in 1892 ontworpen door architect Pierre Cuypers. Hij wilde dat het kasteel van binnen en van buiten een neogotisch kunstwerk zou zijn. Maar de puissant rijke familie bracht allemaal opsmuk aan. Zij bewoonde het slot alleen in de maand september en omringde zich in die weken met de grootste luxe. De familie nodigde elk jaar beroemdheden uit en zorgde ervoor dat de logeervertrekken elke vergelijking met de duurste hotels ter wereld konden weerstaan.

De expositie "Deftig Dutten" is tot en met 30 november te zien.



NieuwsFilm

meest populair