"Jack Nicholson is gestopt met acteren"

De acteur speelde al sinds 2010 niet meer in een film.

Jack Nicholson zou met pensioen zijn gegaan. Helemaal zeker is het niet, maar entertainmentsite RadarOnline meldt op basis van diverse anonieme bronnen dat de drievoudig Oscar-winnaar besloten heeft te stoppen met acteren.

De 76-jarige acteur zou het na vijftig jaar acteren welletjes geweest vinden. ”Jack heeft, zonder daar veel gedoe om te maken, besloten met pensioen te gaan,” vertelde een insider aan de website.

Nicholson zou de beslissing gemaakt hebben omdat hij vergeetachtig wordt. ”Zijn geheugen is niet meer wat het ooit geweest is,” ging de bron verder.

De laatste film waaraan Nicholson was How Do You Know, dat in 2010 verscheen. Naast hem speelden ook Reese Witherspoon, Paul Rudd en Owen Wilson rollen in de film.

Nicholson maakte in 1958 zijn filmdebuut, met de low-budget drama The Cry Baby Killer. Vervolgens speelde hij nog in tientallen andere films, en werd hij genomineerd voor maar liefst 12 Oscars. 8 nominaties voor de Beste Acteur, en 4 voor de Beste Mannelijke Bijrol, waarmee Nicholson de meeste nominaties voor een acteur ooit in de wacht sleepte.

Hij won de Oscar voor Beste Acteur voor zijn rollen in One Flew Over the Cuckoo’s Nest en As Good as It Gets. Verder kreeg hij een beeldje voor zijn bijrol in Terms of Endearment.

Helemaal af van Nicholson zijn we overigens niet volgens de bron. ”Jack gaat niet met pensioen van het publieke leven. Hij voegt zich met alle plezier bij de gepensioneerdenclub, zoals Sean Connery.”

NieuwsFilm

meest populair