Algemeen

'The Day After Tomorrow' boekt record

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Filmtotaal op 01.06.2004 om 17:12 in Algemeen
'The Day After Tomorrow' heeft dit weekend het hoogste bezoekersaantal van dit jaar op zijn naam gezet. Meer dan 142.000 mensen hebben dit Pinksterweekend en maandag de rampenfilm bezocht. Dit komt neer op een weekendopbrengst van meer dan 1 miljoen euro.

In de film waarschuwt Dennis Quaid voor een catastrofe van bijbelse proporties, maar niemand luistert naar hem. Binnen de kortste keren verandert Los Angeles in een speeltuin voor tornado's en wordt New York geteisterd door een vloedgolf, waarna een nieuwe ijstijd aanbreekt.

Het epos 'Troy', dat vorige week nog de eerste plaats bezette, moest deze keer genoegen nemen met de tweede plek. In twee weken tijd heeft de film 3,3 miljoen euro opgebracht. 'Van Helsing' zakte naar de derde plek en heeft inmiddels 1,7 miljoen aan de bioscoopkassa's verdiend.

'The Day After Tomorrow' had, in tegenstelling tot in Amerika waar 'Shrek 2' de film de baas was, in Nederland geen concurrentie van andere binnenkomers. Vanaf woensdag verandert dat beeld, want dan gaat met een recordaantal van 292 kopieën 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' in première. Dus volgend weekeinde kan het record van 'The Day After Tomorrow' alweer verbroken zijn

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair