Wat weten we al over de nieuwe 'Harry Potter' film?

Een kort overzicht van de feiten.

Eergisteren werd aangekondigd dat er een nieuwe Harry Potter-filmserie op komst is. Niemand minder dan J.K. Rowling zelf zal het scenario van de film voor haar rekening nemen. Ze baseert zich daarbij op een boekje dat ze in 2001 schreef, Fabeldieren en Waar ze te Vinden. Dit boekje verscheen tussen de publicatie van Harry Potter en de Vuurbeker en Harry Potter en de Orde van de Feniks door, en was geschreven voor het goede doel, Comic Relief.

Omdat Rowling zich baseert op het boekje, kunnen we al enige dingen vertellen over de film.

Over de schrijver
Uit de inleiding van het boekje wordt al iets duidelijk over het leven van de schrijver. Newton Artemis Fido Scamander werd in 1897 geboren. Zijn interesse voor fabeldieren werd opgewekt door zijn moeder, die er een aparte hobby op na hield. Zij kweekte Hippogriefen, zoals we die in Harry Potter en de Gevangene van Askaban leerden kennen. Scamander ging op Zweinstein naar school, toen niemand minder dan Albus Perkamentus daar les gaf.

Nadat hij zijn studie afrondde, begon Scamander te werken op het Ministerie van Magie, waar hij in 1947 het Weerwolf Register instelde. Daarnaast wist hij er een wet doorheen te krijgen die het experimentele kweken van dieren verbood. Maar, voordat hij deze zaken deed, mocht Scamander op 25-jarige leeftijd een bijzondere reis ondernemen. Hij tussen 1918 en 1927 alle continenten af, en onderzocht daar alle mogelijke fabeldieren.

Over het boekje
Uit de voor ons Dreuzels gepubliceerde versie van het boekje, blijkt dat het een standaardwerk is voor de toverleerlingen op Zweinstein. Het verkeert alweer in zijn 52ste editie, en bevat omschrijvingen van vijfenzeventig verschillende fabeldieren.

Elk van die dieren krijgt een eigen beoordeling. Deze gaan van X (saai) tot XXXXX (levensgevaarlijk en onmogelijk te temmen). Naast de Hippogrief, lezen we ook beschrijvingen van draken, eenhoorns, dementors en ga zo maar door.

Over de film
Bij de aankondiging van de film, vertelde Rowling al iets over wat we kunnen verwachten. Veel is het helaas niet, maar dit weten we. De film zal zich zeventig jaar voor de geboorte van Harry afspelen. De film speelt zich dus af in de tijd dat Scamander op onderzoek gaat voor zijn boek. Het verhaal zal verder van start gaan in New York.

Over het verhaal is verder nog niets bekend. Dat Warner Bros. er grote plannen mee heeft, dat is zeker. Het is de bedoeling dat er een hele filmfranchise opgebouwd wordt rond dit ene boekje. Het zou dus bijvoorbeeld kunnen dat we in elke film een deel van de reis van Scamander aan volgen.

Een leuke cameo in de film zou wel eens van een enigszins onverwachte hoek kunnen komen. We weten immers al dat Scamander les had op Zweinstein in de tijd dat Perkamentus daar als docent werkte. De twee raakten bevriend (zoals uit de inleiding van het boekje blijkt), dus het zou zomaar eens kunnen dat ons favoriete fictieve schoolhoofd een cameo krijgt.

NieuwsFilm

meest populair