Rutger Hauer maakt film over Vincent van Gogh

De eerste Engelse productie over de schilder sinds 1956.

Rutger Hauer gaat als uitvoerend producent meewerken aan een film over het leven en de liefde van een van de beroemdste vaderlandse schilders, Vincent van Gogh. Het project wordt verder geproduceerd en geschreven door Kira Madallo Sesay, en het is de bedoeling dat de productie volgend jaar van start kan.

De film moet dan in 2015, zo rond de 125ste verjaardag van Van Goghs sterfjaar uitkomen. Het verhaal volgt, in tegenstelling tot de meeste projecten over zijn leven, de schilder tijdens zijn hoogtepunt.

”Ik heb het gevoel dat er zoveel meer te vertellen valt over ‘de man die zijn oor afsneed’. Het zal een geweldig avontuur worden om hem in een hedendaagse film te laten zien,” vertelde Hauer.

Het zal de eerste Engelstalige film over het leven van Van Gogh worden sinds 1956, toen de film Lust for Life uitkwam. De opnames van deze productie moeten in heel Europa plaatsvinden, in de verschillende landen waar Van Gogh geleefd heeft, waaronder België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en uiteraard ook Nederland.

Er zijn verder een aantal experts over Van Gogh aan het project verbonden als consultanten.

NieuwsFilm

meest populair