DVD releases week 38

Met deze week o.a 'The Great Gatsby' en 'Fast & Furious 6'.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

The Great Gatsby (2013)


Het romantische drama speelt zich af in de roaring twenties in de Verenigde Staten, toen alles economisch meezat. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Nick Carraway, die de wereld van de miljonair Jay Gatsby ineen ziet storten omdat hij geobsedeerd is zijn grote liefde Daisy Buchanan voor zich terug te winnen
Bekijk de afbeelding

Fast & Furious 6 (2013)

Regie: Justin Lin

In het zesde deel van de Fast and Furious-franchise staan Dominic (Vin Diesel), Brian (Paul Walker) en hun team opnieuw aan de verkeerde kant van de wet wanneer ze een grote overval plannen in de straten van Europa. FBI agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) zit hun echter op de hielen om deze misdaad voorkomen.
Bekijk de afbeelding

Sur la piste du Marsupilami (2012)


Wanneer Dan Geraldo, een journalist die op zoek gaat naar een nieuwtje, in Palombië aankomt zal hij de ontdekking van zijn leven doen. Samen met Pablito, een goed uitgeruste lokale gids, vallen ze van de ene verrassing in de andere in een hectisch avontuur waar ze niet alleen met de jungle kennismaken, maar ook met de legendarische Marsupilami, een mythisch maar grappig dier.
Bekijk de afbeelding

In Darkness (2011)


Het is 1943 wanneer de Poolse stad Lvov bezet is door de nazi's. Armoede heerst en de bewoners van de stad doen alles om te overleven. Zo ook rioolwerker Leopold Socha, die zijn extra inkomsten als kruimeldief hard nodig heeft om zijn gezin te onderhouden. Op een dag treft hij een groep Joodse vluchtelingen aan in het labyrint van riolen, die hij in ruil voor geld verborgen helpt te houden. In eerste instantie is hij alleen geïnteresseerd in de lucratieve handel, maar Socha raakt steeds meer begaan met het lot van de Joden en zet uiteindelijk zijn eigen leven op het spel voor de vluchtelingen. Gebaseerd op het boek 'In The Sewers of Lvov' van Robert Marshall.
Bekijk de afbeelding

The Hypnotist (2012)


Tien jaar nadat Erik Bark heeft besloten zijn leven als hypnotiseur naast zich neer te leggen, vraagt inspecteur Joona Linna hem om hulp bij een moordzaak. Erik heeft geen andere keuze en brengt een zwaargewonde onder hypnose. Plots wordt Erik getroffen door een reeks gewelddadige gebeurtenissen. Hij had gezworen om nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Nu breekt hij zijn belofte om levens te redden, maar zet daarmee zijn eigen leven op het spel.
Bekijk de afbeelding

Faust (2011)


Heinrich Faust is constant op zoek naar kennis, naar verlichting. Hij zoekt naar de plaats in het lichaam waar de ziel van de mens zetelt en wil begrijpen hoe de natuur en de kosmos in elkaar steken. De ontmoeting met een obscure vervorming van Mephistofeles, Mauricius, die als een woekeraar door de stad struint en geen enkele moeite heeft met het zich toe-eigenen van objecten, het staren naar badende vrouwen en het ophitsen van dronken kroeggangers, trekt de dokter uit zijn kleine wereld. Faust wordt door hem rondgeleid langs de schemerige plaatsen van het middeleeuwse stadje en in het badhuis raakt hij betoverd en geobsedeerd door de totale- onschuld-uitstralende Margarete. In de kroeg raken ze betrokken bij een vechtpartij en forceert Mauricius de moord op de broer van Margarete.

Fausts begeerte neemt het roer over en hij tekent met zijn bloed een contract om in ruil voor zijn ziel een nacht met haar te kunnen doorbrengen. Maar door te leven op tijd die niet van hemzelf is, worden de geesten van de Dood aangetrokken en wordt hij geharnast om de strijd aan te gaan in een niemandsland.
Bekijk de afbeelding

Atmen (2011)


Een jonge gedetineerde komt via zijn werk in het mortuarium met zichzelf in het reine.
Bekijk de afbeelding

Welcome to the Punch (2013)


In Welcome to the Punch keert de voormalig misdadiger Jacob Sternwood (Strong) terug naar Londen om zijn zoon te beschermen die betrokken is geweest bij een uit de hand gelopen overval. Rechercheur Max Lewinsky (McAvoy) zet alles op alles om Sternwood alsnog achter de tralies te krijgen.
Bekijk de afbeelding

I'm So Excited (2013)


'Los Amantes Pasajeros' vertelt het verhaal van een groep kleurrijke personages die in het vliegtuig op reis zijn naar Mexico City. Wanneer het vliegtuig dreigt neer te storten, zijn alle mensen in het vliegtuig op zichzelf aangewezen, omdat er ook geen connectie meer is met de buitenwereld. Aangezien iedereen denkt dat de dood aanstaande is, delen ze elkaars geheimen en proberen ze er op een ''bijzondere'' manier maar het beste van te maken.
Bekijk de afbeelding

Kon-Tiki (2012)


De film vertelt het verhaal van de legendarische Noorse ontdekkingsreiziger Thor Heyerdal. Hij reisde samen met zijn vrouw, kinderen en een vijftal onervaren bemanningsleden op een balsahouten vlot in 1947 van Peru naar Polynesië, om te bewijzen dat Zuid-Amerikanen zich in Polynesië hadden gevestigd.
Bekijk de afbeelding

Lore (2012)


Lore is een meisje met een rotsvast geloof in de waarden van haar opvoeding. Dat geloof komt zwaar onder druk te staan wanneer kort na Hitlers zelfmoord zowel haar vader, een SS-er, als haar moeder verdwijnen - vermoedelijk naar de gevangenis. Lore staat er alleen voor en moet haar jongere zusje en drie broertjes in veiligheid zien te brengen.
Bekijk de afbeelding

The Grandmaster (2013)


Vechtsporten werden steeds populairder in de jaren 30, en daarom willen steeds meer mensen deze aanleren via professionele vechters in Zuid-China. Sommige ervaren meesters hebben de gewoonte om het vertrek waar het gevecht plaatsvindt af te sluiten. Niemand mag dan vertrekken tijdens het gevecht. Ip Man is een jonge rijke man die uitermate getalenteerd is in de vechtsport. Hij kiest er echter voor om op de achtergrond te blijven. Dit houdt hem echter niet uit de problemen. Op een dag zit hij gevangen in zo'n gevecht en moet al z'n krachten aanwenden om eruit te raken. De meesters zijn stomverbaasd over z'n kwaliteiten. Onder hen ook Meester Kung en z'n dochter Kung Yi. Deze laatste voelt zich erg aangetrokken tot de nieuwkomer. Ondertussen wordt een belangrijke krijgsheer vermoord door z'n eigen bewaker Yi Xian Tian. Alle meesters in Foshan zweren plechtig Tian te elimineren, koste wat het kost...
Bekijk de afbeelding

Top of the Lake (2013)

Regie:

Een 12-jarig meisje staat tot haar borst in een bevroren meer. Ze is vijf maanden zwanger en ze wil niet zeggen wie de vader is. Volgens haar was het 'niemand'. Daarna verdwijnt het meisje. Robin Griffin, de rechercheur die de zaak onderzoekt, ziet deze zaak als de ultieme test om haar eigen grenzen op te zoeken. Het meisje blijkt de dochter te zijn van een crimineel.
Bekijk de afbeelding

The Marine: Homefront (2013)


Een marinier (Mike 'The Miz' Mizanin) wordt gedwongen om al zijn vaardigheden op de proef te stellen wanneer een radicale militie zijn opstandige zus ontvoert. De onverbiddelijke marinier doet wat nodig is om zijn zus te redden en de leider van de militie, die het brein is achter een op handen zijnde terroristische aanslag te stoppen.
Bekijk de afbeelding

Notre jour viendra (2010)


Wat doe je als je een roodharige tiener bent zonder vrienden behalve een oudere man, die je psychiater is? Wanneer iedereen je haat, vooral je familie? Wanneer iedereen je uitlacht en je pest? Het antwoord: jij en je loser vriend spenderen het geld waar je maar aan kan komen aan een sportwagen. Je kleedt je netjes aan en vertrekt naar het land van de rooien, Ierland. Maar wat begon als een zoektocht naar het ideaal, draait langzaam uit op een golf van haat, geweld en vernietiging.
Bekijk de afbeelding

Pawn (2013)


Drie gemaskerde en gewapende mannen overvallen een locaal restaurant. Dit blijkt echter een uitvalsbasis voor de maffia te zijn. Voor twee van hen is de motivatie simpel: contant geld. De leider van de bende wordt echter gedreven door een grotere prijs, een grootboekrekening waarin de activiteiten staan beschreven tussen de maffia en de politie, die de hele politieafdeling kan neerhalen.
Bekijk de afbeelding

Crimi Clowns: De Movie (2013)

Regie: Luk Wyns

Niet zo lang geleden stond Ronny Tersago (Luk Wyns) met zijn troep nog aan de top van de Vlaamse showbizz als 'Clown Norry' en Co. Hun hoogdagen zijn voorbij. Tegenwoordig moeten ze 's nachts overuren draaien als inbrekers. Ronny 's zoon Wesley ( Johnny De Mol) die van de Amsterdamse filmschool getrapt werd, filmt gepassioneerd hun optredens en misdaden, hun nachtelijke uitspattingen en turbulente privélevens. Leek het met de bende de laatste tijd eerder bergaf te gaan, nu slaan ze plots de slag van hun leven. En dan beginnen de problemen pas echt...
Bekijk de afbeelding

Straight A's (2013)

Regie: James Cox

De voormalig verslaafde Scott is volledig gedegenereerd en verstoten door zijn familie. Onder druk van de geest van zijn overleden moeder keert hij terug naar huis, in de hoop de relatie met zijn familie weer te herstellen. Hij pakt een zak pillen en marihuana en vertrekt naar Shreveport. Helaas staat Katherine, de vrouw van zijn broer en tevens Scotts jeugdliefde, hem in de weg, wat uiteindelijk leidt tot een reünie met seksuele spanningen en hilariteit.
Bekijk de afbeelding

Paris-Manhattan (2012)


Alice (Alice Taglioni) is een mooie Parijse apotheker die gepassioneerd is over haar werk. Het enige probleem is dat ze nog vrijgezel is. Ze neemt haar toevlucht in de passie voor haar favoriete regisseur, Woody Allen. Daarnaast probeert ze zoveel mogelijk de druk van haar familie te weerstaan, die wanhopig proberen een man voor haar te vinden. Wanneer ze echter Victor (Patrick Bruel) ontmoet kan alles veranderen.
Bekijk de afbeelding

Acciaio (2012)


Anna en Francesca zitten aan de oever van hun geheime strand. Samen opgegroeid als kleine meisjes beleven ze nu hun laatste zomer van onschuld. Mooi zijn tijdens het opgroeien in de arbeidersklasse van de buitenwijken is hard en de enige manier om zich erdoor te slaan is vasthouden aan hun vriendschap. Liefde is wat Alessio, Anna's broer op de been houdt. Als fabriekswerker in hart en nieren, gelooft hij heilig in de waarden van de arbeiders. Natuurlijk betaalt het slecht, maar het is eerlijk verdiend. Alessio zou elk meisje van de stad kunnen krijgen, maar hij denkt alleen maar aan die ene die hij heeft verloren, zijn droomvrouw Elena.
Bekijk de afbeelding

Hors les murs (2012)


Paulo verlaat zijn vrouw voor Llir, een Albanese immigrant. De aanvankelijk passionele relatie maakt voor Paulo al snel plaats voor wanhoop wanneer Llir plots verdwijnt zonder enig spoor na te laten. Tot Paulo zijn geliefde terug vindt in een Franse gevangenis.



NieuwsFilm

meest populair