Algemeen

DVD releases week 42

Met deze week o.a. Only God Forgives en After Earth.

door Jim Pedd op 15.10.2013 om 17:17 in Algemeen
Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

After Earth (2013)


In After Earth is de planeet Nova Prime het nieuwe thuis van de mensheid, en daar keert de legendarische generaal Cypher Raige terug naar zijn van hem vervreemde gezin en zijn dertienjarige zoontje Kitai. Als een meteorietenstorm het ruimteschip van Cypher en Kitai beschadigd, crashen ze op het onbekende en gevaarlijke Aarde. Terwijl zijn vader in het schip op sterven na dood ligt, trekt Kitai door een vijandig landschap op zoek naar het reddingsbacon van hun schip. Zijn hele leven wilde Kitai niets dan een soldaat zijn als zijn vader, en vandaag krijgt hij die kans.

Catch .44 (2011)


De film gaat over drie vrouwen (waaronder Akerman) die in een buitengewone situatie terechtkomen met een psychopathische huurmoordenaar (Whitaker), een grauwe truckchauffeur en een gedesillusioneerde kok. Willis is het meesterbrein achter alle gebeurtenissen die plaats vinden.

Only God Forgives (2013)


In Only God Forgives speelt Gosling de gerespecteerde Britse misdadiger Julian die in Bangkok woont. Samen met zijn broer Billy runt hij een Thaise boksschool, die als dekmantel fungeert voor hun drugshandel richting Europa. Hun succesvolle handeltje wordt echter bruut verstoord als Billy wordt vermoord. Moeder Jenna, tevens een gevreesde naam in de onderwereld, komt naar Bangkok om de dood van haar zoon met veel geweld te wreken.

Admission (2013)

Regie: Paul Weitz

Admission gaat over een vrouw die werkt bij een middelbare school, waar ze aspiranten toelatingsexamens afneemt. Als ze een oude schoolvlam, de rol van Rudd, tegenkomt, gaat ze binnen de kortste keren overstag en begint een affaire met hem.

The Apparition (2012)


Er gebeuren enge dingen in het huis van het jonge stel Kelly en Ben. Ze komen erachter dat ze bezoek hebben van een verschijning die per ongeluk is vrijgekomen tijdens een universitair parapsychologisch onderzoek. De verschijning voedt zich met hun angst en valt ze lastig waar ze ook heen proberen te vluchten. Ze roepen de hulp in van een expert in het bovennatuurlijke, maar zelfs met hem aan hun zijde lijkt het erop dat alle hoop verloren is.

Die Kinder vom Napf (2011)


Documentaire over schoolkinderen in het Zwitserse bergdorp Napf, die dagelijks zo'n tien kilometer naar school moeten lopen.

Ginger & Rosa (2012)


Ginger en Rosa (Fanning en nieuwkomer Alice Englert), twee tienermeisjes in het Londen van 1962, zijn onafscheidelijk. Ze spijbelen, discussiëren over religie, politiek en haarstijlen en dromen over levens die verder reiken dan die van hun huiselijke moeders. Maar dan gaat de Koude Oorlog over in de seksuele revolutie en begint de dreiging van de nucleaire holocaust serieuze vormen aan te nemen, waardoor de vriendschap tot een abrupt einde komt.

Officer Down (2013)


Wanneer het verleden van een oneerlijke agent terugkeert om hem te kwellen, kan hij dan het juiste doen, of zal hij bezwijken onder de bedreigingen van zijn gevaarlijke connecties?

Do Not Disturb (2012)

Regie: Yvan Attal

Jeff duikt onverwachts om 2 uur 's nachts op bij zijn jeugdvriend Ben. Sinds hun studietijd zijn ze elk hun eigen weg gegaan. Jeff is nog steeds de wildeman, minnaar, kunstenaar en de eeuwige zwerver die nooit is gestopt met het ontdekken van de wereld. Ben daarentegen is gaan samenwonen met de knappe Anna. Ze hebben een huis gekocht in de buitenwijken en zijn bezig met gezinsuitbreiding. Maar zijn rustige leventje wordt verstoord door Jeff, vooral na een wild feest tot in de vroege ochtend, waarbij ze in een dronken bui een besluit hebben genomen dat hun hele leven op zijn kop zal zetten.

The Colony (2013)


Onder het ijzige oppervlak proberen de overlevenden van de Colony Seven het hoofd boven water te houden wanneer de voedselvoorraden slinken en de temperatuur verder daalt. Geplaagd door ziekte en interne conflicten vermoeden de kolonisten het ergste wanneer ze het contact verliezen met Colony Five, de enige andere bekende nederzetting. Monteur Sam voegt zich bij het team van Briggs voor een gevaarlijke expeditie om er achter te komen wat er is gebeurd. Na een helse tocht ontdekken ze een bedreiging die nog erger is dan ze gedacht hadden.

The Attack (2012)


Amin, een Israëlische chirurg van Palestijnse afkomst, heeft zich nooit met het conflict tussen de beide volken willen bemoeien. Tot er op een dag een bom afgaat in het centrum van Tel Aviv. Amin behandelt de slachtoffers en gaat na een uitputtende dag naar huis. Zijn vrouw is niet thuis en midden in de nacht wordt Amin in allerijl teruggeroepen naar het ziekenhuis. Zijn vrouw is omgekomen bij de aanslag en het blijkt dat ze de aanslag gepleegd zou hebben. Vanaf dat moment is zijn leven niet meer hetzelfde. Amin probeert achter de drijfveren van zijn vrouw te komen. Zij heeft zich net als hij altijd zeer terughoudend opgesteld en leek politiek en religieus ongeïnteresseerd. Tijdens zijn zoektocht wordt hij geconfronteerd met de donkere kanten van de mens, de kracht van het fundamentalisme en de onzichtbare krachten van de haat.

Dragon Hunter (2009)


Al van net na zijn geboorte was hij een wees, toen zijn ouders vermoord werden in een gemene Orc-aanval en werd Kendrick of Elwood opgevoed door zijn oudere broer Darius. Alhoewel hij op dat ogenblik zelf pas negen was, wijdde Darius zijn hele leven aan de zorg voor Kendrick en het verjagen van de Orcs van hun land. Terwijl hij opgroeide als een groot strijder, schermde hij Darius af van al het mogelijke kwaad. Nu, na jaren van betrekkelijke rust, duikt er een nieuw gevaar op, nog veel dodelijker dan de Orcs of andere vijandige mannen. Verhalen over aanvallen van draken verspreiden zich als een lopend vuurtje en brengen het land in paniek. In herinnering van zijn moeder haar voorspelling als zou er een machtige drakendoder in hun bloedlijn zijn, begeleidt Darius Kendrick op een gevaarlijke reis naar het kasteel van Ocard, de trainingsgronden van de drakendoders.

Rurôni Kenshin: Meiji kenkaku roman tan (2012)


1890. Ten tijde van het Meji-tijdperk in Japan hebben samoerai geen plek meer in de maatschappij omdat krijgers minder waardevol zijn geworden dan gewone boeren die aan ruilhandel doen. Omdat ze werkloos zijn geworden en hun recht op het dragen van een zwaard verloren hebben lijkt het alsof de samoerai geleidelijk aan niet meer zullen zijn dan legendes. Kenshin Himura is zo één van die oude strijders en vult nu zijn dagen als vagebond. Maar zijn rustige dagen blijken al snel geteld te zijn...

Private Romeo (2011)

Regie: Alan Brown

Als acht cadetten uit rivaliserende militaire scholen op een afgelegen campus worden achtergelaten, sijpelt het meest romantische drama ooit geschreven 'Romeo en Julia' uit de klaslokalen en nestelt het zich in hun lijven. Zij spelen de tragedie in het echte leven na en dat veroorzaakt verrassende wendingen.

Sofia the First: Once Upon a Princess (2012)


Sofia is een klein meisje met een normale achtergrond totdat haar moeder trouwt met de koning en ze plotseling een prinses is. Met de hulp van drie feeën die de Royal Training Academy leiden, leert Sofia dat het niet zo moeilijk is om er als een prinses uit te zien, maar het gedragen als een prinses vanuit het hart moet komen.

Breathless (2012)


Nadat ze haar banken berovende echtgenoot vermoord heeft, moet een Texaanse huisvrouw zich van zijn lichaam ontdoen en de buit vinden. Dat allemaal terwijl ze ook de lokale politie moet ontwijken.

Mine Games (2012)


Een groep jonge vrienden doet een onbegrijpelijke ontdekking in een verlaten mijn. Maar, deste meer ze proberen de toekomst te veranderen, deste meer ze hun lot vastleggen.


18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ik zie wel continu films in meerdere lijsten laatste tijd. Do Not Disturb stond ook in vorige dvd releases artikel. Net als Die Kinder Fom Napf, Admission, Ginger en Rosa en The Attack. Dus 5 films stonden verkeerd vorige week? Dus we moeten voortaan maar rekening houden dat het niet allemaal klopt?

JamesBond

Avatar

'Only God Forgives' lijkt me goed, en 'After Earth' wil ik ook nog wel zien.

M0vieFreak

Avatar

Ik vind After Earth een goede film! T+)

Shifty777

Avatar

Deze week komt ook een nieuwe dvd en blu-ray box uit van Nolan's Batman trilogie. De set die ca. een jaar geleden uitkwam was zo uitverkocht en al snel nergens meer te krijgen, de box die morgen uitkomt is nieuw en aanzienlijk goedkoper Smiley face

Decepticon

Avatar

Frietgezicht "Ik zie wel continu films in meerdere lijsten laatste tijd. Do Not Disturb stond ook in vorige dvd releases artikel. Net als Die Kinder Fom Napf, Admission, Ginger en Rosa en The Attack. Dus 5 films stonden verkeerd vorige week? Dus we moeten voortaan maar rekening houden dat het niet allemaal klopt?"
Dat komt omdat de verhuurrelease nogal eens verschuift, heel vaak. En filmtotaal krijgt dat waarschijnlijk laat door.
'Mijn' videotheek heeft After Earth al 2 weken liggen. Komende week is ook Welcome To The Punch te huur.
Beetje rare dag om deze releaselijst vrij te geven, doe dat beter op maandag, of vrijdags, want vrijdags leggen de videotheken de nieuwe releases voor de week erop al in de vakken.

Only God Forgives nog in de bios gezien, is een erg leuke film en is lekker gruwelijk hard. Alleen het einde snap ik niet helemaal, waarom Gosling zijn handen af liet hakken. Heeft iemand misschien uitleg?

benjamin

Avatar

En daar is Willis weer in een film die niet zo veel waard is, ook Whitaker hoort daar eigenlijk helemaal niet thuis op basis van talent.

Brein8998

Avatar

M0vieFreak "Ik vind After Earth een goede film! T+)"

Gooi jezelf weg.... :N

Euro95

Avatar

Heeft iemand officer down gezien?

Pete_027

Avatar

Only God ForgivesT+)
The Colony is een leuke 30 Days of Night kloon.

Bruce, one million a day, Willis in weer een b-filmpje:? Of is die de moeite waard:?

Verder nog tips?

De promotie film voor de church of sciencetology heb ik ook nog in de planning.

Banned

Avatar

Deze week ook

Fringe - Seizoen 5
Modern Family - Seizoen 4 (enkel dvd)
Mike & Molly - Seizoen 3 (enkel dvd)

KeesjeNL

Avatar

After Earth, helemaal niet zo'n slechte film als in de media is geschetstSmiley face. Ga hem zien met niet al te hoge verwachtingen en je hebt een leuke film-avondSmiley face.

Banned

Avatar

KeesjeNL "After Earth, helemaal niet zo'n slechte film als in de media is geschetstSmiley face. Ga hem zien met niet al te hoge verwachtingen en je hebt een leuke film-avondSmiley face."


Precies wat ik deed en die bewuste avond kon je mij met niks meer blij maken. Humeur verpest. Wat een belachelijke film.

Decepticon

Avatar

KeesjeNL "After Earth, helemaal niet zo'n slechte film als in de media is geschetstSmiley face. Ga hem zien met niet al te hoge verwachtingen en je hebt een leuke film-avondSmiley face."
Ben ik helemaal met je eens Keesje. Ik verwachtte veel meer actie, iets wat veel mensen verwachten volgens mij en dat was het enigste wat mij tegen viel, maar als je die gedachte laat varen, is het best een hele leuke film.

horizon

Avatar

Decepticon "Only God Forgives nog in de bios gezien, is een erg leuke film en is lekker gruwelijk hard. Alleen het einde snap ik niet helemaal, waarom Gosling zijn handen af liet hakken. Heeft iemand misschien uitleg?"

Only God Forgives is idd top.

Over je vraag:
boetedoening, hij heeft mensen gedood, fouten gemaakt en moet dus boete doen, net zoals die vader in het begin voor zijn fout boete moest doen

Decepticon

Avatar

horizon "Only God Forgives is idd top.

Over je vraag:
boetedoening, hij heeft mensen gedood, fouten gemaakt en moet dus boete doen, net zoals die vader in het begin voor zijn fout boete moest doen"
Thanx, maar dan vind ik dat toch een beetje vreemd, gezien hij zo'n ijskoude gewetensloze killer was en ik had het idee dat hij na het verloren gevecht, niet gevangen werd genomen. Ik zal de film zeker nogmaals bekijken.

Shifty777

Avatar

Decepticon "Dat komt omdat de verhuurrelease nogal eens verschuift, heel vaak. En filmtotaal krijgt dat waarschijnlijk laat door.
'Mijn' videotheek heeft After Earth al 2 weken liggen. Komende week is ook Welcome To The Punch te huur.
Beetje rare dag om deze releaselijst vrij te geven, doe dat beter op maandag, of vrijdags, want vrijdags leggen de videotheken de nieuwe releases voor de week erop al in de vakken.

Only God Forgives nog in de bios gezien, is een erg leuke film en is lekker gruwelijk hard. Alleen het einde snap ik niet helemaal, waarom Gosling zijn handen af liet hakken. Heeft iemand misschien uitleg?"


Een andere uitleg op je vraag, daar de film vrij metaforisch is, zijn dergelijke dingen ook redelijk open ter interpretatie:

De Thaise politieman symboliseert God, en hij vergeeft Julian voor zijn zonden. Zijn handen zorgden ervoor dat zijn vader werd vermoord en dat veel ander kwaad geschiedde, daar is Julian zich ook bewust van zoals je ziet door de film dat hij vaak naar zijn handen/vuisten kijkt. Op het einde offert hij zijn handen op om vergeving te vragen bij de politieman.

Angelater

Avatar

Euro95 "Heeft iemand officer down gezien?"

Ik, maar da's alweer een tijd geleden. Was een vermakelijke straight-to-dvd filmpje, maar echt veel moet je er niet van verwachten; kom je er ook niet bedrogen uit. De film had een vermakelijk plot met normaal acteerwerk. Als je hem wil zien is daar niets mee aan de hand.

nieuwslaatste nieuws

meest populair