Bioscoopreleases week 42

Welke films gaan deze week allemaal in première?

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Escape Plan (2013)


'Escape Plan' vertelt het fictieve verhaal van Ray Breslin (Stallone), een wereldwijde autoriteit op het gebied van gevangenisbeveiliging. Op een dag wordt hij ontvoerd en opgesloten in een zwaar bewaakte gevangenis die hij zelf heeft ontworpen. Hij moet al zijn kennis gebruiken om te kunnen ontsnappen.
Bekijk de afbeelding

Battle of the Year: The Dream Team (2013)

Regie: Benson Lee

Een Amerikaanse dansgroep probeert met behulp van hun coach de top te bereiken. Ze worden verkeerd begrepen door de maatschappij en zelfs door hun families. In Frankrijk worden hun kwaliteiten pas echt op de proef gesteld in de vorm van de "Battle of the Year" finale. Hier nemen crews uit achttien landen het tegen elkaar op om wereldkampioen te worden.
Bekijk de afbeelding

Feuten: Het Feestje (2013)

Regie:

In Feuten: Het Feestje begint het nieuwe studiejaar voor studentencorps H.S.C. Mercurius met een gigantisch inschrijffeest. Eeuwige student Olivier de Ruyter vecht een conflictje uit met de politie die genoeg heeft van de overlast die Mercurius in de buurt veroorzaakt. Intussen heeft advocaat Bram Wagtmans heimwee naar het studentenleven en besluit hij die avond, voor het laatst, met zijn vrienden helemaal naar de klote te gaan op de sociëteit. Ook naar het feest komen eerstejaarsstudenten en beste vrienden Elias en Lieve. Lieve is het ideale corpsmeisje, Elias is alleen maar op het feest omdat hij verliefd is op Lieve. Dit zijn de ingrediënten voor een avond die totaal uit de hand gaat lopen.
Bekijk de afbeelding

Short Term 12 (2013)


'Short Term 12' gaat over de jonge Grace (Brie Larson), een begeleider op een pleeghuis voor moeilijk behandelbare tieners. Met veel liefde en plezier waakt ze over de kinderen, terwijl ze ook een relatie heeft met Mason (Gallagher Jr). Ondanks dat alles goed lijkt te gaan, worstelt Grace met haar eigen verleden. Dit wordt alleen maar erger als er een nieuw meisje in het pleeghuis komt wonen.
Bekijk de afbeelding

Hava Nagila: The Movie (2012)


'The untold story of the world's most popular song' is de ondertitel van deze documentaire. Want wie kent het lied niet en heeft het niet gezongen, op school, bij een kampvuur, op een joodse bruiloft of bij een bar mitzvah? Maar wat weten we er eigenlijk van? Waar komt het vandaan? Hoe oud is het?
Bekijk de afbeelding

How to Describe a Cloud (2013)


Wanneer haar moeder blind raakt, moet een jonge muzikante plotseling haar grootstedelijke leventje verlaten en terugreizen naar het kleine eiland waar ze opgroeide. Daar botst haar wetenschappelijke visie op de blindheid met de spirituele benadering van haar oude moeder. Zij stelt dat ze de wereld om zich heen weliswaar niet meer ziet, maar nog altijd evengoed aanvoelt.
Bekijk de afbeelding

A Long Story (2012)


Als zijn Franse echtgenote overlijdt, besluit Ward terug te keren naar Nederland. Hij wil weer in zijn geboortedorp gaan wonen en laat zijn huis opknappen door een Roemeense klusjesman, Doru. Ward mist zijn vrouw, en kan het leven maar moeilijk oppakken. Als Doru op een dag niet komt opdagen, neemt Ward in een impuls de zorg over diens ondeugende zoontje Mihai op zich. Ward en Mihai reizen met de auto naar een klein dorpje in Transsylvanië, om hem terug te brengen naar zijn moeder Alina. Maar zij blijkt onvindbaar: ze is met haar twee dochtertjes en een vriendin naar de Zwarte Zee vertrokken om geld te verdienen. Na een ruzie met Doru heeft Alina niets meer van hem gehoord. Onderweg groeien Ward en Mihai steeds meer naar elkaar toe, en als de twee de moeder van Mihai eindelijk vinden, is het aan Ward om de vreselijke waarheid over Doru, die hij inmiddels te horen heeft gekregen, aan Mihai en Alina te vertellen.
Bekijk de afbeelding

Gangs of Wasseypur (2012)


De strijd tussen een Sultan en Shadid Khan leidt tot de verbanning van Khan uit Wasseypur, en een dodelijke vete die drie generaties duurt.


NieuwsFilm

meest populair