Blu-ray

Blu-Ray Review: The Hangover Part III

De afsluitende Hangover is geen Hangover, maar doet zeker niet onder voor het voorgaande deel.

door Bram de Groot op 18.10.2013 om 19:52 in Blu-ray


Regie: Todd Phillips | Cast: Zach Galifianakis (Alan), Ken Jeong (Mr. Chow), Bradley Cooper (Phil), Ed Helms (Stu), Justin Bartha (Doug), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2013 | Bioscooprelease: 30 mei 2013 | Retail release: 2 oktober 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Aantal Discs 1 x Blu-Ray | Distributeur: Warner Home Video | EAN: 5051888154175 | FilmTotaal.nl recensie

Voordat regisseur Todd Phillips verraste met The Hangover (2009) wist hij de genre-liefhebbers al te vermaken met de kleinere R-rated komedies Old School (2003) en Road Trip (2000). Met "The Wolfpack" was Philips ineens een echte grote naam. Na het redelijke Due Date met Hollywood grootheid Robert Downey Jr. en Zach Galifianakis - Alan uit The Hangover - richtte Phillips zich volledig op de twee Hangover-sequels. In 2011 verscheen Part II en ondanks dat het duidelijk minder werd ontvangen noteerde het een kleine $600 miljoen omzet aan de verkoop van bioscoopkaartjes, zo'n $100 miljoen meer dan het uiterst goed ontvangen eerste deel. In een rap tempo werd de productie gestart voor The Hangover Part III, waarin Phil, Stu en Alan terugkeren naar Las Vegas. Mede door een nog slechter ontvangst en mogelijk ook een soort The Hangover-moeheid werd het afsluitende deel geen vergelijkbare kaskraker, aangezien het bleef steken op "slechts" zo'n $350 miljoen. Zo werd er op een teleurstellende wijze afscheid genomen van de drie waaghalzen en uiteraard hun tegenstander Mr. Chow. Onlangs verscheen Part III op Blu-Ray.

SYNOPSIS
In The Hangover Part III zit Leslie Chow (Jeong) opgesloten in een Thaise gevangenis en leiden Phil (Cooper), Stu (Helms) en Doug (Bartha) eindelijk een heerlijk rustig leventje - tot hun beste vriend Alan (Galifianakis) zijn medicijnen niet meer wil slikken, de pedalen verliest en zo het startschot geeft voor weer een aaneenschakeling van tragikomische momenten.

TRAILER
Bekijk hieronder de Nederlands ondertitelde trailer van The Hangover Part III:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes is The Hangover Part III behoorlijk "Rotten" met 19%. De IMDb noteert een betere maar nog steeds erg magere 5,9 bij ruim 89 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de komedie met een magere 5,4 (Stem zelf). FT recensent Fabian Melchers gaf twee sterren naar aanleiding van zijn recensie.
Een reactie van FilmTotaal bezoeker Glennekeeeee: Leuke afsluiter van de trilogie al haalde het nooit het niveau van deel 1. Dat overtreffen of nog eens halen leek me na de eerste gezien te hebben trouwens al onmogelijk. De film heeft vooral een heel leuk, boeiend gevarieerd verhaal en dat gecompenseerd met de goede vertolkingen maakt de film nog steeds een aangenaam kijkstuk. Komische accenten zijn er misschien minder, al liggen er héél veel onderliggende moppen die niet iedereen zal zien of begrijpen....
Het productiebudget van The Hangover Part III bedroeg circa $103 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een redelijke $41,6 miljoen en eindigde op een tegenvallende $112,2 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een veel betere $351,0 miljoen. De opbrengst in de Nederland kwam uit op $6,6 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van The Hangover Part III. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving van de cover van deze Blu-Ray uitgave is compleet anders dan de url=http://www.impawards.com/2013/hangover_part_iii_ver7.html]posters[/url] die werden vrijgegeven voor de bioscooprelease. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Replacing Zach: The Secret Auditions | The Wolfpack's Wildest Stunts | Zach Galifianakis in his own Word | Pushing The Limits | Inside Focus: The Real Chow | Action Mash-Up | Extended Scenes And Outtakes
Deze Blu-Ray uitgave van The Hangover Part III bevat een ruim half uur aan extra's. De vele extra's die genoemd worden op de hoes blijken helaas veel ongein te bevatten. De enige extra die nog enigszins iets zinnigs te melden heeft, is The Wolfpack's Wildest Stunts. De rest zijn soms nog best vermakelijke korte extra's, die eigenlijk ook prima aansluiten op de hoofdfilm. Vooral de extra's waarin Galifianakis een rol heeft, zijn goed te verteren. Enige voorwaarde: je moet wel van Galifianakis' humor houden.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Uiteraard stelt Warner Bros. niet teleur op dit punt. Er wordt een prima High Definition-versie afgeleverd van de film. Kleuren en scherpte zoals het zo'n beetje hoort. De wat actierijkere scenes en de volop aanwezige muzikale ondersteuning via de DTS-HD 5.1 track zorgen ervoor dat het audio-gedeelte prima aanhoort.

CONCLUSIE
Part III wijkt duidelijk af van de eerdere twee delen. De afsluitende Hangover-film is eerder een actiekomedie geworden, waarbij de Hangover voor 99 procent is verdwenen. Ondanks dat dit derde deel erg matig werd ontvangen, doet het niet onder aan het tweede deel en zorgt vooral Zach Galifianakis voor een aantal hilarische momenten. Regisseur Phillips lijkt even een break te hebben genomen, maar keert hoogstwaarschijnlijk over twee of drie jaar terug met vermoedelijk de komedie Mule.
Deze Blu-Ray uitgave van The Hangover Part III is redelijke uitgave. Beeld en geluid zijn zoals we het mogen verwachten, maar de extra's zijn niet bepaald hoogdravend. Een uitgave die waarschijnlijk bij velen in de kast komt te staan naast de voorgaande delen.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze single disc Blu-Ray uitgave van The Hangover Part III is er een 1 disc Dvd uitgave verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de distributeur Warner Home Video voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

batmaster

Avatar

Voor mij een van de slechtste films van het jaar. Deel 1 en 2 waren echt super. Maar wat was dit nou weer voor een gedrocht. Echt jammer.

benjamin

Avatar

Dit is eerlijk waar zo'n film waar ik haast niemand iets positiefs heb over horen zeggen.

Banned

Avatar

Voegde net als deel 2 niks toe aan de eerste film...

Robintje

Avatar

Wij, ik & mijn vriendin, hebben ons er prima mee vermaakt.
Zeer grappige momenten erin, wel redelijk voorspelbaar allemaal maar het was de moeite waard. Duidelijk een BR die er in komt ( ondertussen is ) in de collectie.

Ik vraag me dus af waarom ik, vooral op moviemeter.nl, zoveel negatieve reacties lees.. maar andersom wordt het natuurlijk ook afgevraagd.
Nogmaals, prima film en afsluiter van de trilogie !

Pete_027

Avatar

robinbeckers "Ik vraag me dus af waarom ik, vooral op moviemeter.nl, zoveel negatieve reacties lees.. maar andersom wordt het natuurlijk ook afgevraagd.
Nogmaals, prima film en afsluiter van de trilogie !"Na het zien verwachtte ieder waarschijnlijk een soort film als deel 1, ik zelf ook, maar deze film is heel anders dan de voorgaande delen. Het is allemaal wat 'serieuzer'. Ik vond het een goede film.

Decepticon

Avatar

batmaster "Voor mij een van de slechtste films van het jaar. Deel 1 en 2 waren echt super. Maar wat was dit nou weer voor een gedrocht. Echt jammer."
Ben ik met je eens. Slechte en saaie film, weinig goede kenmerkende humor, zoals de vorige delen.
Dit is sowieso al geen Hangover film, de hangover komt pas na de credits, wat leuker was dan de hele film.

NieuwsFilm

meest populair