Ook Universal begint een eigen Cinematic Universe

Het moet lijken op dat van Marvel en Warner Bros.

Zowel Marvel als Warner Bros. werken aan een eigen Cinematic Universe. Een denkbeeldig universum waarbinnen een aantal films van de studio’s zich allemaal afspreken. Dat vergroot het franchise potentieel van films, en maakt leuke crossovers mogelijk. Goede publiekstrekkers dus, waardoor men zekerder hoopt te kunnen zijn van box office succes.

Sinds mei 2012 werken scenaristen Roberto Orci en Alex Kurtzman aan remakes van Van Helsing en The Mummy voor Universal. Er is nog maar weinig bekend over de remakes, maar in een nieuw interview vertelde Orci dat Universal Studios graag ook een eigen Cinematic Universe wil opbouwen. Films die zich in dat universum afspelen hebben allemaal te maken met monsters waarop de studio de rechten in handen heeft.

”Er wordt aan iets interessants gewerkt bij Universal,” vertelde Orci. ”Ze hebben een uitgebreide bibliotheek van oude monsters en obscure helden, en het idee is om een universum te creëren. We maken Van Helsing en The Mummy voor ze. En proberen deze monsters in een modern jasje te steken. Je wil niet zomaar een remake maken, alleen als het echt de moeite waard is. Als je een idee hebt dat het echt iets anders kan maken, maar waarmee het toch trouw kan zijn aan het origineel.”

Toen Orci gevraagd werd wat zijn favoriete monster is, antwoordde hij: ”Ik houd van Frankenstein, omdat het zo’n complex en ingewikkeld monster is. Een monster dat niet echt een monster is.”

Universal bevestigde de woorden van Orci niet, maar heel vreemd klinken de plannen niet!



NieuwsFilm

meest populair