Productie 'Mortal Instruments' vervolg in 2014 hervat

De studio geeft de franchise een tweede kans.

Jim Pedd 24 oktober 2013 06:00 in Algemeen
Vorige maand schreven we dat de toekomst van The Mortal Instruments: City of Ashes, het vervolg op City of Bones, onzeker geworden was. Constantin Film kondigde aan dat het openingsweekend niet sterk genoeg was om direct verder te gaan met het vervolg. Terwijl de verwachtingen natuurlijk hooggespannen waren.

De studio had zo’n zestig miljoen dollar in het budget van de film gestoken, en nog eens datzelfde bedrag in de marketingcampagne. Vervolgens had men erop gerekend dat dit goede resultaten zou hebben. Sigourney Weaver werd zelfs al gecast.

Maar, de eerste film bracht in zijn eerste vijf dagen slechts 14 miljoen dollar op in de VS. Wereldwijd staat de teller ondertussen op een geschatte honderd miljoen dollar. Gecombineerd met de positieve reacties van fans, is dat genoeg om de productie van de vervolgfilm te hervatten.

”De reactie van fans, van de blogosphere en de duizenden mails die we hebben ontvangen, zijn bemoedigend. Daarom gaan we door met de productie. Er waren zoveel positieve reactis, in contract met andere YA titels,” vertelde Constantin studiobaas Martin Moszkowicz.

”We analyseren wat er mis is gegaan met de eerste film. Vooral met betrekking tot de positionering en marketing, en welke wijzigingen we moeten maken. We werken met een geweldige groep mensen om de franchise een nieuwe positie te geven.”

City of Bones volgt een meisje (gespeeld door Lily Collins), dat ontdekt dat ze een zogenaamde Shadowhunter is. Ze moet zich begeven in een gevaarlijke wereld, waar vampiers, weerwolven en feeën aan de orde van de dag zijn. Daarnaast valt ze voor een andere Shadowhunter (Jamie Campbell Bower). Naast Collins en Bower speelden ook Kevin Zegers, Robert Sheehan, Jemima West en Jonathan Rhys Meyers rollen in de film.


NieuwsFilm