Gerard Butler in gesprek voor hoofdrol in 'Kane & Lynch'

De producenten van de gameverfilming hopen Vin Diesel te strikken als zijn tegenspeler.

Er wordt al heel lang gewerkt aan een verfilming van het computerspel Kane & Lynch, maar tot nu toe werden er nog geen concrete beslissingen genomen. Verschillende regisseurs en acteurs lieten er hun licht over schijnen, maar niemand bleef ook daadwerkelijk plakken. Misschien komt daar nu verandering in nu Gerard Butler momenteel in gesprek is voor een hoofdrol.

Mocht Butler tekenen, dan gaat hij de rol van Kane spelen. De makers van de film, waaronder regisseur F. Gary Gray, hebben al een tegenspeler in gedachten. Voor de rol van Lynch zouden ze dolgraag Vin Diesel strikken, iets waar momenteel werk van wordt gemaakt.

Kane & Lynch gaat over een veroordeelde moordenaar (Kane) die in de dodencel zit. Deze man wordt in de gevangenis benaderd door psychopaat Lynch, die een ontsnappingsplan klaar heeft liggen. Dit plan blijkt echter opgezet door de voormalig werkgevers van Kane, die geld van hem eisen. Hierna ontspoort het verhaal volledig en blijken de helden net zo gestoord te zijn als de schurken.

Regisseur Gray werkte in het verleden met zowel Butler als Diesel. Met eerstgenoemde maakte hij Law Abiding Citizen (2009, terwijl hij met Diesel A Man Apart (2003) in elkaar zette.



NieuwsFilm

meest populair