Marvel brengt vier superhelden naar televisie

Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage krijgen elk een eigen serie, maar zullen ook samenwerken.

Dat Marvel flink uit zou breiden op televisie was al bekend. We wisten alleen nog niet op welke manier, maar daar is nu meer duidelijkheid over. De studio zal samenwerken met Netflix om maar liefst vier televisieseries te maken over een aantal van zijn meest geliefde personages. In 2015 zal de eerste serie uitkomen, die gaat over Daredevil. Vervolgens komt er een serie over Jessica Jones, eentje over Iron Fist en daarna eentje over Luke Cage.

Al deze series tellen minimaal dertien afleveringen. Dat zal vervolgens culmineren in een The Defenders miniseries. Die miniserie laat de vier superhelden zien, terwijl ze het samen opnemen tegen een nieuwe bedreiging.

De series, die door Marvel Television, in samenwerking met ABC Television Studios geproduceerd worden, worden enkel via Netflix uitgezonden. ”Dit epische verhaal breidt de narratieve mogelijkheden van on-demand televisie uit, en geeft fans de flexibiliteit zich op de manier die zij voor ogen hebben onder te dompelen in het avontuur,” vertelde Alan Fine, Voorzitter van Marvel Entertainment.

”Marvel’s films zoals Iron man en The Avengers zijn grote favorieten in onze diensten over de hele wereld. Net als Disney, is Marvel een geliefd merk,” vertelde Netflix Chief Content Officer Ted Sarandos over de nieuwe deal. ”Met House of Cards en onze andere originele series, hebben we nieuwe manieren bedacht om verhalen te vertellen en ze over de wereld te distribueren. We kijken ernaar uit om met Disney en Marvel samen te werken.”



NieuwsFilm

meest populair