Bioscoopreleases week 45

Welke films gaan deze week allemaal in première?

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Carrie (2013)


Carrie White (Chloë Grace Moretz) is een jong verlegen meisje dat getreiterd wordt door haar klasgenoten en tegelijkertijd overbeschermd wordt door haar diepgelovige moeder (Julianne Moore). Wanneer haar klasgenoten haar tijdens het eindejaarsbal tot het uiterste drijven, ontdekt Carrie dat ze over telekinetische krachten beschikt waarmee ze de stad zal terroriseren. Deze film is een remake van de gelijknamige film uit 1976.
Bekijk de afbeelding

Het Diner (2013)


Serge, een politicus in de race voor het premierschap, en Paul, een mislukte geschiedenisleraar maar nu huisman, zijn broers. Ze gaan uit eten met hun vrouwen, Babette en Claire. Er wordt over koetjes en kalfjes gesproken, maar er heerst een duidelijk spanning. Ze zijn samengekomen om over één onderwerp te spreken, maar vermijden dat koste wat het kost: hun kinderen. Want hoever moet je gaan om als ouder je kind te beschermen?
Bekijk de afbeelding

Blackfish (2013)


De beruchte orka Tilikum is verantwoordelijk voor de dood van drie individuen, waaronder een beroemde orkatrainer. Blackfish laat de gruwelijke gevolgen zien, van het in gevangenschap houden van dit soort intelligente dieren.
Bekijk de afbeelding

La grande bellezza (2013)


Het verhaal van een ouder wordende schrijver, die bitter terugkijkt op zijn passievolle, verloren jeugd. Tegelijkertijd is de film een portret van het hedendaagse Rome.
Bekijk de afbeelding

The Human Scale (2012)


De helft van de wereldbevolking woont op dit moment in een stedelijk gebied. Tegen 2050 zal dit aantal gestegen zijn tot tachtig procent van de totale bevolking. Leven in een megastad is zowel betoverend als problematisch. Vandaag de dag hebben we te maken met piekolie, klimaatverandering, eenzaamheid en gezondheidsproblemen, voortkomend uit onze levensstijl. Maar waarom? De Deense architect en professor Jan Gehl heeft de afgelopen veertig jaar gekeken naar menselijk gedrag in steden. Hij beargumenteert dat we steden op zulke manier kunnen bouwen dat in de menselijke behoefte naar intimiteit voorzien wordt. In deze film spreken denkers, architecten en stedenplanners van over de hele wereld hierover.


NieuwsFilm

meest populair