Blu-Ray Review: Texas Chainsaw 3D

Zoveelste deel in de reeks, die duidelijk alleen bestemd voor de die-hard Leatherface-fan.


Regie: John Luessenhop | Cast (stemmen): Alexandra Daddario (Heather Miller), Dan Yeager (Leatherface), Tremaine "Trey Songz" Neverson (Ryan), Scott Eastwood (Carl), Tania Raymonde (Nikki), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2013 | Bioscooprelease: 23 januari 2013 | Retail release: 24 oktober 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Aantal Discs 1 x 2D/3D Blu-Ray | Distributeur: Entertainment One | EAN: 8713045235529 | FilmTotaal.nl recensie

Ieder jaar verschijnen er weer de nodige horrorfilms die om welke reden dan ook voortborduren op een bestaand gegeven. 2013 werd gelijk afgetrapt met zo'n horrorfilm, Texas Chainsaw 3D van regisseur John Luessenhop, die eerder verantwoordelijk voor de redelijke misdaadfilm Takers (2010). Ondanks dat we de afgelopen tien jaar al twee niet zo goed ontvangen delen voorbij zagen komen, wist ook deze 3D-versie de critici wederom alles behalve te overtuigen. In de States trapte de zevende - overigens compleet losstaande - Texas Chainsaw Massacre-film af met een dikke $20 miljoen. Dit geeft nogmaals aan dat personages als Leatherface het (Amerikaanse) publiek door de jaren heen blijven boeien [of waren het in de geval de opvallende actrices uit de trailer?]. In de rest van de wereld kreeg het overigens beperkter aandacht van het publiek, aangezien de wereldwijde omzet uiteindelijk bleef steken op zo'n $40 miljoen. Ook in Nederland verscheen het dit jaar januari in de bioscoop, maar pas nu lanceert Entertainment One Texas Chainsaw 3D via een kale maar mooi verpakte 2D/3D Blu-Ray schijf.

SYNOPSIS
In Texas Chainsaw 3D reizen Heather Miller, haar vriend Ryan en nog twee vrienden naar Texas, waar Heather een erfenis moet ophalen omdat een familielid van haar is overleden. Eenmaal aangekomen ontdekt Heather dat bij deze erfenis ook een neef hoort. En deze neef luistert naar de naam 'Leatherface'.

TRAILER
Bekijk hieronder de Nederlands ondertitelde trailer van Texas Chainsaw 3D:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes is Texas Chainsaw 3D behoorlijk "Rotten" met 19%. De IMDb noteert een prima 4,8 bij ruim 21 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de 3D-horrorfilm met een dezelfde 4,8 (Stem zelf). FT recensent Lieuwe van Albada gaf 1,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.
Het productiebudget van Texas Chainsaw 3D bedroeg circa $10 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een prima $21,7 miljoen en eindigde op een niet veel hogere $34,3 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een een niet veel hogere $39,0 miljoen. De opbrengst in de Nederland kwam uit op een zwakke twee ton in dollars.

BLU-RAY
We bekijken de single disc 2D/3D Blu-Ray uitgave van Texas Chainsaw 3D. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepcase met daaromheen een vergelijkbare en zeer aardig uitgevoerde Lenticular 3D hologram sleeve. De vormgeving van de cover van deze Blu-Ray uitgave is overeenkomstig met een van de filmposters. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Deze Blu-Ray uitgave van Texas Chainsaw 3D bevat op wat promotionele trailers vooraf geen extra's. De fans in de States krijgen echter wel een lading extra's voorgeschoteld. Jammer dat eOne op dit punt heeft gekozen voor een kale schijf.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De beeldkwaliteit van deze schijf is eigenlijk best netjes te noemen. De scherpte is ruim voldoende en ook tijdens de nodige donkere scenes blijven details prima zichtbaar. Juist op dit punt wisten uitgaven van Entertainment One nog wel eens tegen te vallen. Ook de DTS-HD 5.1 track laat de surround-liefhebber niet in de steek op de momenten dat deze van zich moet laten horen. De 3D-versie is niet bekeken.

CONCLUSIE
Een van de meest opvallende slasher-titels is Texas Chainsaw 3D zeker niet. Voor wie hier rekening mee houdt en ook heeft genoten van de vorige ook niet meest sterke delen in de reeks, kan zich waarschijnlijk nog prima vermaken bij dit wankele deel die vooral gezien mag worden als een tussendoortje om snel weer te vergeten. Overigens laat Hollywood zich niet remmen. Een twee Texas Chainsaw 3D lijkt namelijk gepland.
Deze Blu-Ray uitgave van Texas Chainsaw 3D wordt afgeleverd in de fraaie hoes, die de nodige verzamelaar zal kunnen waarderen. De beeld- en geluidskwaliteit is ook best te doen, maar verder dan dat gaat het niet. Helaas voor de liefhebber ontbreken de extra's, die wel terug te vinden zijn op buitenlandse uitgaven.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze single disc 2D/3D Blu-Ray uitgave van Texas Chainsaw 3D is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de distributeur Entertainment One voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair