De Niro en Scorsese willen nog steeds een nieuwe gangsterfilm maken

Komt 'The Irishman' er dan toch nog?

Hoewel Martin Scorsese vandaag de dag ongeveer altijd een beroep doet op Leonardo DiCaprio, was zijn eerste echte muze toch echt Robert De Niro. Samen maakten ze tal van klassiekers, waaronder Goodfellas (1990), Casino (1995), Taxi Driver (1976), Raging Bull (1980) en Mean Streets (1973). Onze hartjes begonnen dan ook een stukje sneller te kloppen toen we in 2010 vernamen dat het duo weer samen zou gaan werken. Het ging om een film genaamd The Irishman en als klap op de vuurpijl werden ook nog eens de namen van Al Pacino en Joe Pesci genoemd.

Inmiddels zijn we drie jaar verder en hebben we weinig tot niets meer van het project vernomen. Scorsese is druk bezig met de afronding van The Wolf of Wall Street, De Niro werd genomineerd voor een Oscar vanwege zijn rol in Silver Linings Playbook en Pacino en Pesci hebben hun gezichten al een tijdje niet meer in een grote film laten zien. Toch moeten we hoop houden, aldus De Niro tijdens een persconferentie:

“Ik ga nog een gangsterfilm doen met Scorsese en het wordt zeer interessant. We zijn bezig met de voorbereidingen. Er is een script, maar we moeten nog even geduld hebben aangezien Marty eerst nog een andere film gaat maken.”

Het ziet ernaar uit dat Scorsese eerst aan de slag gaat met Silence en daarna gaat beginnen aan The Irishman. Het verhaal wordt gebaseerd op het boek I Heard You Paint Houses van auteur Charles Brandt en het gaat over maffia huurmoordenaar Frank “The Irishman” Sheeran die zegt maffiakopstuk Jimmy Hoffa en vele anderen te hebben vermoord.



NieuwsFilm

meest populair