Algemeen

DVD releases week 48

Met deze week o.a. De Prooi en Hummingbird.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd op 26.11.2013 om 17:24 in Algemeen
Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Lola Versus (2012)

Regie: Daryl Wein

'Lola Versus' gaat over Lola (Gerwig) die slechts enkele weken voor haar huwelijk gedumpt wordt door haar verloofde (Kinnaman). Met de hulp van haar beste vrienden Henry (Linklater) en Alice (Lister-Jones) begint Lola aan een reeks onverwachte ontmoetingen in een poging haar plaats te vinden in de wereld als een alleenstaande vrouw die de dertig nadert.

De Smurfen 2 (2013)


In dit vervolg creëert de boze tovenaar Gargamel een paar ondeugende Smurf-achtige wezens, waarmee hij de magische krachten van de Smurfen hoopt te kunnen benutten. Maar als hij er achter komt dat alleen een echte Smurf hem kan geven wat hij wil en alleen een geheime spreuk die Smurfin weet de wezens kan veranderen in echte smurfen, kidnapt Gargamel Smurfin. Hij brengt haar naar Parijs waar hij door miljoenen wordt aanbeden als 's werelds grootste tovenaar. Het is nu aan Grote Smurf, Klungelsmurf, Moppersmurf en Smurffatje om terug te keren naar de echte wereld, zich te herenigen met Patrick en Grace Winslow, en Smurfin te redden.

The Bling Ring (2013)


The Bling Ring is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep tieners die tussen oktober 2008 en augustus 2009 de huizen van een aantal rijke, bekende Amerikanen leegroofden. Onder meer Paris Hilton, Orlando Bloom en Lindsay Lohen waren slachtoffer van deze bende.

Love and Honor (2013)


'Love and Horor' gaat over een jonge soldaat die zijn beste vriend helpt om het hart van diens vriendin terug te winnen. Hij onderneemt een onmogelijke trip van het oorlogsfront in Vietnam naar huis in een tijd van protesten en sociale revolutie. Op die manier ervaart hij voor de eerste keer echte liefde.

Mud (2012)


De film Mud gaat over een charismatische man die op de vlucht is van de autoriteiten. Deze Mud sluit vriendschap met de 14-jarige Ellis. Deze Ellis helpt zijn nieuwe vriend langs de politieagenten en premiejagers die het op hem gemunt hebben om Mud uiteindelijk te herenigen met zijn soulmate Juniper.

Pieta (2012)

Regie: Ki-duk Kim

Het verhaal gaat over een ruwe man die werkt voor een wrede woekeraar. Hij heeft geen familie, geen geliefden waar hij zich zorgen om moet maken, en dus kent hij ook geen enkele angst of aarzeling wanneer het er op aankomt om zijn misdadige taken uit te voeren. Op een dag verschijnt een mysterieuze vrouw in zijn leven die beweert zijn moeder te zijn. Aanvankelijk gelooft hij haar niet, want hij kan zich zijn moeder niet herinneren. Maar wanneer hij aan haar gehecht raakt, ontdekt hij haar afschuwelijke doch trieste geheim.

Blackfish (2013)


De beruchte orka Tilikum is verantwoordelijk voor de dood van drie individuen, waaronder een beroemde orkatrainer. Blackfish laat de gruwelijke gevolgen zien, van het in gevangenschap houden van dit soort intelligente dieren.

The Act of Killing (2012)


In The Act of Killing gaan voormalige leiders van Indonesische doodseskaders vijftig jaar terug in de tijd en spelen hun rol in de genocide van 1965 na in filmscènes. Dit resulteert in een documentaire die ons meevoert in de verbeelding van deze moordenaars.

Hummingbird (2013)


Deze thriller volgt een oorlogsveteraan (Statham) die een rustig leventje leidt als Londenaar. Als zijn vriendin wordt vermoord zit er echter niets anders op dan zijn gewelddadige verleden opnieuw te omarmen en op jacht te gaan naar de moordenaars.

Cherchez Hortense (2012)


Damien is een professor in de Japanse geschiedenis. Maar hij heeft een probleem: hij heeft Iva, zijn levenspartner, beloofd om zijn vader Sébastien, een officier van justitie te vragen om een positief advies te geven over de illegale Zorica. In theorie heeft Sébastien Hauer genoeg invloed om ervoor te zorgen dat Zorica niet uit Frankrijk gezet wordt, maar het probleem is dat hij zijn zoon nooit gemogen heeft. En Damien haat zijn oude vader eveneens. Het lijkt erop dat Zorica dus niet lang meer in Frankrijk mag blijven...

Alceste à bicyclette (2013)


Op de top van zijn carriere als toneelspeler trekt Serge Tanneur zich voorgoed terug uit de theaterwereld. Hij heeft genoeg van een job waar iedereen elkaar verraadt. Sindsdien woont Serge als een kluizenaar in een vervallen huis op het eilandje Ile de Ré... Drie jaar later komt de gevierde televisieacteur Gauthier Valence aan op het eiland. Hij is op zoek naar Serge en stelt hem voor om "Le Misanthrope" (De Mensenhater) van Molière te spelen. Is Serge immers niet de vleesgeworden belichaming van hoofdrolspeler Alceste? Eerst reageert Serge afwijzend maar uiteindelijk stelt hij voor om de eerste grote scène van de eerste akte - tussen Philinte en Alceste - te repeteren. Na vijf dagen van repetitie zal hij wel weten of hij nog zin heeft om het te doen of niet. De twee acteurs nemen het tegen elkaar op en wantrouwen elkaar om beurten en worden verdeeld tussen het plezier om samen te spelen en de plotselinge drang om met elkaar op de vuist te gaan. De welwillendheid van Gauthier wordt regelmatig op de proef gesteld door de verbittering van Serge. En rondom hen heerst de microcosmos van Ile de Ré. Zal Serge uiteindelijk terug op de planken staan?

Make Your Move (2013)


Dancing with the Stars-ster Derek Hough speelt de rebelse Donny, die in de bak heeft gezeten en van zijn reclasseringsambtenaar New Orleans niet uit mag. Hij moet op zoek naar een echte baan, maar tapt liever op straat zijn centen bij elkaar. Als hij op televisie hoort van zijn pleegbroer Nick, die een hippe ondergrondse club runt, pakt Donny zijn biezen om een baantje als danser in de club te bemachtigen. In Brooklyn is het echter hommeles tussen Nick en zijn voormalige partner. Deze Kaz is met een gladde jongen van Wallstreet in zee gegaan en een chiquere dansclub begonnen. Tijdens zijn eerste avond in de club van zijn broer maakt Donny kennis met de brutale Koreaans-Japanse Aya. Zij moet met haar dans- en trommelgroep een contract in de wacht slepen om haar verblijf in de States veilig te stellen. Donny en Aya vallen als een blok voor elkaar, maar hun broers staan elkaar naar het leven.

Una pistola en cada mano (2012)

Regie: Cesc Gay

Acht portretten van mannen van in de 40 en hun respectievelijke identiteitscrises. J. is depressief en typisch voer voor psychoanalyse, E. is alles kwijt en leeft nu met zijn moeder en kat, S. is bezig om na twee jaar zijn ex-vrouw weer voor zich terug te winnen, G. probeert met behulp van drugs te begrijpen waarom zijn vrouw vreemdgaat en de rest van de vrienden doen daar al niet voor onder met hun eigen catastrofes.

Tabu (2012)


Een oude temperamentvolle dame bewoont samen met haar Kaapverdische kuisvrouw en toegewijde buurvrouw dezelfde verdieping van een flatgebouw in Lissabon., Wanneer de oude dame sterft, worden de twee andere vrouwen op de hoogte gesteld van een verrassende episode uit haar verleden: een zowel liefdes als misdaadverhaal dat zich afspeelt in een Afrika uit avonturenfilms.

A Story of Children and Film (2013)

Cast: --

"A Story of Children and Film" is een persoonlijk en poëtisch essay van Mark Cousins, die onderzoekt wat cinema vertelt over de kindertijd, en wat kindertijd vertelt over cinema, aan de hand van films uit de hele wereld. Een reis door de filmgeschiedenis, waarin de rol van kinderen wordt belicht. Hoe beïnvloeden films het leven en de fantasiewereld van kinderen? En, wanneer ze eenmaal zijn opgegroeid, hoe beïnvloeden jeugdherinneringen het werk van regisseurs en acteurs? Een ode aan de fantasiewereld van kinderen.

Wild Bill (2011)


Na een gevangenisstraf van acht jaar wordt Bill Hayward voorwaardelijk vrij gelaten. Hij keert terug naar huis, naar zijn zoons van elf en vijftien jaar oud, die zijn verlaten door hun moeder en volledig op hun zelf zijn aangewezen. Onwillig om vader te spelen, is een liefdeloze Bill vastbesloten om verder te gaan met zijn nieuwe leven. Hoewel Dean, de oudste jongen, een baan heeft weten te vinden en een vader probeert te zijn voor zijn jongere broer, komen ze door de komst van Bill toch onder de aandacht van de sociale dienst. Dean dwingt zijn lamlendige vader om te blijven en zo te voorkomen dat de jongens uit huis en onder toezicht worden geplaatst. Bill besluit met tegenzin één week te blijven. Ondanks dat hij zelf nooit door iemand is grootgebracht sluit hij snel vriendschap met zijn zoon Jimmy. Door deze nieuwe band begint Bill te beseffen wat hij gemist heeft.

Private Romeo (2011)

Regie: Alan Brown

Als acht cadetten uit rivaliserende militaire scholen op een afgelegen campus worden achtergelaten, sijpelt het meest romantische drama ooit geschreven 'Romeo en Julia' uit de klaslokalen en nestelt het zich in hun lijven. Zij spelen de tragedie in het echte leven na en dat veroorzaakt verrassende wendingen.

Any Day Now (2012)


Aan het einde van de jaren '70 neemt een homostel een in de steek gelaten, geestelijk gehandicapt kind in huis. De twee mannen worden al snel de familie die hij nooit heeft gehad. Maar zodra deze onconventionele regeling ontdekt wordt door de autoriteiten, moeten de mannen vechten tegen het rechtssysteem om het kind te kunnen adopteren.

Freier Fall (2013)


De 36-jarige Marc is bij de oproerpolitie en wordt vader. Maar kort nadien wordt hij verliefd op zijn collega Kay. Zijn leven glipt hem langzaam door de vingers wanneer hij tussen zijn vertrouwde wereld en de kick van de nieuwe ervaringen heen en weer geslingerd wordt.

Stockholm Östra (2011)


Johan en zijn vrouw wonen in een buitenwijk van Stockholm. Anna woont in dezelfde wijk met haar man en hun negen jaar oude dochter. Ze kennen elkaar niet, maar dat verandert door een auto-ongeluk waarbij Johan betrokken is en de dood betekent van de dochter van Anna. Het gebeuren verwoest hun beider levens en heeft grote invloed op hun toekomst.

The Liability (2012)


Als de 19-jarige Adam akkoord gaat met een dagtrip voor de Peter, gangstervriend van zijn moeder, staat hem een bizarre 24-uur durende reis in een nachtmerriewereld van moord, mensenhandel en wraak te wachten. En dat allemaal in het gezelschap van de huurmoordenaar Roy.

Have a Little Faith (2011)

Regie: Jon Avnet

De rabbi uit Alboms jeugd, Albert Lewis, roept hem op een dag op om diens eulogie te schrijven. Hierdoor leert hij rabbi Lewis op een intiemere manier kennen. Albom helpt tevens een binnenstedelijke, zwarte kerk te overleven en leert pastoor Henry Covington kennen. Hij leert van deze twee 'mannen van God' vele spirituele lessen en realiseert zich dat mensen kunnen veranderen, waaronder hijzelf.

Tabloid (2010)


Een documenaire over een voormalige Miss Wyoming. Zij wordt aangeklaagd voor het ontvoeren en vasthouden van een jongen Mormoon.

The Wee Man (2013)

Regie: Ray Burdis

Het waargebeurde verhaal van Paul Ferris. Hij werkte zich langzaam omhoog in de onderwereld.

De Prooi (2013)

Regie:

Klassieke tragedie en financiële thriller over bankier Rijkman Groenink en de val van ABN AMRO. Het verhaal van de opkomst en ondergang van Rijkman Groenink, die in 2000 aantreedt als opvolger van bestuursvoorzitter Jan Kalff. Met zijn rücksichtsloze, ambitieuze koers om de bank in de top vijf van grootste internationale banken te krijgen, blijkt hij al snel met vuur te spelen en meer dan hij denkt op het spel te zetten.

Sous le figuier (2012)


Selma, 95 jaar oud en nog zo helder als maar enigszins mogelijk, leidt een comfortabel bestaan en verhoogt haar pensioen met af en toe wat kaartleggen en waarzeggerij, hoewel de artsen haar nog maar een paar weken geven. Haar goede vriendin Nathalie, half haar leeftijd, suggereert dat zij de resterende tijd moet doorbrengen in een zomerverblijf ergens op het platteland. Nathalie komt langs met haar beste vriend Christophe en zijn drie kinderen, terwijl ook Selma iemand uitnodigt: Joelle, een jonge klant van haar, die ook een klein kind meebrengt.

The Shooter (2013)


Denemarken is in rep en roer wanneer bekend wordt dat de regering een cruciale verkiezingsbelofte heeft gebroken: namelijk om niet naar olie te boren in het mooie maar kwetsbare Arctische gebied. De mogelijke gevolgen zijn niet te overzien en journaliste Mia gaat het gevecht aan door middel van een debat met de verantwoordelijken. Maar Rasmus, een geofysicus die net terugkeert uit het Arctische gebied, voelt de noodzaak om over te gaan tot extreme maatregelen. Uitgerust met een geweer gijzelt hij niet alleen de regering, maar heel Kopenhagen. Hij eist dat het boren wordt stopgezet of hij zal dood en verderf zaaien.


5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

YOLO

Avatar

Jezus...Nu pas 'Lola Versus'. Die film is al weken op DVD/Blu-ray bij onze buurlanden Duitsland en U.K. O+

benjamin

Avatar

Topper van de week is zonder twijfel Mud: nog steeds mijn favoriet van 2013 en een must voor wie hem nog niet gezien heeft. Ook wel beetje nieuwsgierig naar de documentaires deze week met Blackfish en The Act Of Killing.

Decepticon

Avatar

YOLO "Jezus...Nu pas 'Lola Versus'. Die film is al weken op DVD/Blu-ray bij onze buurlanden Duitsland en U.K. O+"
Ja, dat krijg je als je in Nederland woont, we lopen altijd als laatste overal achteraan te kakken.
Veel films komen hier niet eens uit en veel films worden na een paar jaar pas uitgebracht. Zoals Goon, die is nu net leverbaar sinds een paar weken, maar die is nu zo'n kleine 2 jaar oud. Draaide in januari 2012 in de UK en februari 2012 in de US.

Voor mij deze week Hummingbird en Lol Versus.

Banned

Avatar

Lola Versus is al sinds deze zomer bij ons verkrijgebaar...

Deze week ook : Promised Land en Now you see Me.

NicholasAngel

Avatar

benjamin "Topper van de week is zonder twijfel Mud: nog steeds mijn favoriet van 2013 en een must voor wie hem nog niet gezien heeft. Ook wel beetje nieuwsgierig naar de documentaires deze week met Blackfish en The Act Of Killing."


Op Mud na (ook een van mijn favoriete van het jaar) vind ik de documentaires van deze week ook het interessantst. Blackfish heb ik gezien en zou ik zeker aanraden, ik vond hem erg indrukwekkend. Van The Act Of Killing heb ik stukjes gezien bij een interview met de regisseur en dat zag er ook wel heel interessant uit.

nieuwslaatste nieuws

meest populair