Blu-ray

Blu-Ray Review: Arrow (Seizoen 1)

Wederom weet een superheld van DC Comics goed te scoren op het kleine scherm.

door Bram de Groot op 27.11.2013 om 14:36 in Blu-ray


"Bedenkers": Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg | Regie: Meerdere | Cast: Stephen Amell (Arrow), Katie Cassidy (Laurel Lance), David Ramsey (John Diggle), Willa Holland (Thea Queen), Susanna Thompson (Moira Queen), Paul Blackthorne (Quentin Lance), Emily Bett Rickards (Felicity Smoak), Colin Donnell (Tommy Merlyn), Manu Bennett (Slade Wilson), e.a. | Speelduur: 1012 minuten (23 x ca. 40 min.) | Jaar: 2012 | Tv-release: 10 okotober (The CW), 3 februari 2013 (Veronica) | Retail release: 13 november 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1 : 78) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Aantal Discs 4 x Blu-Ray | Distributeur: Warner Home Video | EAN: 5051888161579 | Geen FilmTotaal.nl recensie

Waar de superhelden al een dikke tien jaar de bioscoopzalen domineren, weten ze ook met enige regelmaat te overtuigen op het kleinere scherm. De succesvolste tv-superheld is Superman, die tussen 1993 en 1997 te zien was in ABC's Lois & Clarck en niet veel later van 2001 tot en met 2011 in The WB/The CW's Smallville. Daarvoor waren The Incredible Hulk, The Flash, Wonder Woman en Batman (enigszins) succesvol. Verleden jaar lanceerde The CW de tv-serie Arrow, die inhaakt op de wraakbeluste avonturen van de (bijna) gelijknamige en ook zeker minder bekende held Green Arrow, alias de Bruce Wayne-achtige Oliver Queen. De pilotaflevering werd geregisseerd door David Nutter, die eerder Smallville, Supernatural en The Mentalist een succesvolle aftrap bezorgde. In het wat soapachtige Arrow, die het "HBO-niveau" (helaas) niet weet te halen, is de hoofdrol weggelegd voor acteur Stephen Amell, die zijn sporen jarenlang verdiende met kleinere rollen in tv-series en b-films. Amell en de overige tevens onbekende cast bezorgde het eerste seizoen een redelijk succes, aangezien het in de States bekeken werd door gemiddeld een kleine 4 miljoen mensen. Ook in Nederland werd onlangs het eerste seizoen, dat vooral door enkele sterkere afleveringen het eigen niveau ontstijgt, afgesloten. Kort daarop volgden de 23 (!) afleveringen in High Definition op een nette Blu-Ray uitgave.

SYNOPSIS & TRAILER
In Arrow leed Oliver Queen schipbreuk en werd vijf jaar lang dood gewaand, tot hij als enige overlevende op een verlaten eiland in de Stille Oceaan werd teruggevonden. Terug in zijn geliefde Starling City ontdekt zijn familie al gauw dat hij erg veranderd is door zijn tijd op het eiland. Alleen de littekens op zijn lichaam verraden de zware beproevingen die hij heeft doorstaan. Oliver is in niets de playboy die hij voor het ongeluk was: hij is vastberaden om de misstanden van zijn vader recht te zetten en Starling City te beschermen. Gewapend met een pijl en boog, gehuld in de schaduw van de nacht, en in de rol van Arrow werkt hij planmatig zijn missie af, op zoek naar gerechtigheid.

WAARDERING & KIJKCIJFERS
Arrow won geen grote prijzen, maar kreeg wel nominaties voor de Satellite Awards, IGN Awards, People's Choice Awards, Saturn Awards en Teen Choice Awards. Op Metacitic krijgt het eerste seizoen van Arrow een redelijke score van 73. De IMDb noteert een betere 8,1 bij ruim 97 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de tv-serie met een iets lagere 7,7 (Stem zelf).
De eerste aflevering van Arrow op de Noord-Amerikaanse tv-zender The CW trok een nette 4,1 miljoen kijkers. Ondanks dat er nog maar 2,8 miljoen over waren bij de laatste aflevering van het seizoen, is er ondertussen al een tweede seizoen gestart. De eerste afleveringen van het vervolg seizoen laten geen veel betere kijkcijfers zien. De eerste seizoenen van Smallville werden nog bekeken door gemiddeld 5 tot 6 miljoen mensen.

BLU-RAY
We bekijken de vier disc Blu-Ray uitgave van Arrow, seizoen 1. Het recensie-exemplaar zit verpakt in iets dikkere keepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. Voor de vormgeving van de cover van deze Blu-Ray-box is een uitsnede van een poster van het eerste seizoen. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Arrow Comes Alive! | Arrow Fight School/Stunt School | Arrow: Cast and Creative Team at the 2013 PaleyFest | Negen Unaired Scenes | Gag Reel
Deze Blu-Ray uitgave van Arrow bevat zo'n 1,5 uur aan extra's. De meest opvallende extra is de 30 minuten durende docu Arrow Comes Alive!, waarin wordt ingegaan op de keuzes die gemaakt zijn om (Green) Arrow tot leven te wekken in de tv-serie. Onder meer de naam van Christopher Nolan valt. Daarnaast is het aardig om te zien hoe de cast en crew zich voorbereid op de stunts en gevechten, die de serie duidelijk naar een hoger en vermakelijker niveau tillen. Bij verschillende afleveringen zijn verwijderde scenes te zien; vooral voor diegene die echt geen genoeg kan krijgen van de soms wat soapachtige avonturen van Arrow.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De beeldkwaliteit is overwegend goed. Enige minpunt is dat de lichte laag grain soms wat meer zichtbaar is dan nodig. De scherpte en vooral de rijke kleuren zijn verder prima en de goed hoorbare DTS-HD 5.1 audiotrack klinkt in de actiescenes erg sterk. Prima schijven dus.

CONCLUSIE
De kenner weet dat Arrow, of Green Arrow zoals hij in de comics heet, een superheld is uit de uitgaven van DC Comics. Concurrent Marvel Comics wist de afgelopen jaren de superhelden goed te verkopen in de bioscoop. Ondertussen is de concurrentiestrijd ook gestart op tv, aangezien Marvel onlangs de serie Agents of S.H.I.E.L.D. lanceerde en series aankondigde rond Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage. DC trachtte de afgelopen jaren ook helden als Aquaman en Wonder Woman een serie te geven, maar deze strandden al bij de pilot. Komende jaren wordt naast het wat soapachtige, maar toch best vermakelijke Arrow ook ingezet op The Flash, Constantine en Hourman.
Deze vier disc Blu-Ray box van Arrow is netjes. De beeldkwaliteit is redelijk goed, ondanks de soms wat aanwezige lichte laag grain. De extra's zijn een prima toevoeging op de 23 afleveringen.

VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van Arrow is er ook een Dvd versie verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de distributeur Warner Home Video voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina de Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

gotrunks

Avatar

Vette serie alleen beetje duur wacht wel tot die goedkoper is

jaime91

Avatar

Ik vind jullie toch best wat negatief vergeleken met andere voornamelijk positieve reacties wat ik over deze serie hoor. Ik heb zelf alleen de eerste twee afleveringen op Veronica gezien, daarna ben ik gestopt met kijken omdat ik me zo onwijs stoor aan die reclames tussendoor. Maar ik ben zeker van plan deze serie opnieuw op te pakken.

Alleen jammer dat deze serie dus helemaal niets te maken heeft met de DC filmprojecten en aankomende Justice Leaugue film. Ik blijf dat een ongelooflijke misstap vinden als ik eerlijk ben.

Decepticon

Avatar

jaime91 "Ik vind jullie toch best wat negatief vergeleken met andere voornamelijk positieve reacties wat ik over deze serie hoor. Ik heb zelf alleen de eerste twee afleveringen op Veronica gezien, daarna ben ik gestopt met kijken omdat ik me zo onwijs stoor aan die reclames tussendoor. Maar ik ben zeker van plan deze serie opnieuw op te pakken.

Alleen jammer dat deze serie dus helemaal niets te maken heeft met de DC filmprojecten en aankomende Justice Leaugue film. Ik blijf dat een ongelooflijke misstap vinden als ik eerlijk ben."
Hebben jullie thuis nog geen interactieve HD-recorder dan? Als je een Alles-In-1 van Ziggo neemt kost ie maar 50euro ipv 350euro.
De Humax iHDR5200(de meest verkochte) heeft een opslagcapaciteit van 500gb en kun je 2 programma's tegelijk opnemen en de iHDR5400 heeft een capaciteit van 1tb en kan ook 2 programma's tegelijk opnemen. Je kunt dan alleen niet meer willekeurig zappen.
Maar het is ideaal joh! Je kunt ook live tv pauzeren en terugspoelen!

Ik vind Arrow een leuke serie, alleen mocht er wel wat meer actie in, soms wordt er wat teveel gekletst. Maar de actie die er in zit is echt top. Kwa verhaalopbouw zit het ook goed in elkarr.
Alleen die Stephen Amell mag wel weer eens naar de filmacademy, want hij acteert als een houten plank, dat is ook wel een beetje storend.
Deze serie kopen is het mij niet waard, ik ben benieuwd wanneer Veronica eens met het 2e seizoen begint.

jaime91

Avatar

Decepticon "Hebben jullie thuis nog geen interactieve HD-recorder dan? Als je een Alles-In-1 van Ziggo neemt kost ie maar 50euro ipv 350euro.
De Humax iHDR5200(de meest verkochte) heeft een opslagcapaciteit van 500gb en kun je 2 programma's tegelijk opnemen en de iHDR5400 heeft een capaciteit van 1tb en kan ook 2 programma's tegelijk opnemen. Je kunt dan alleen niet meer willekeurig zappen.
Maar het is ideaal joh! Je kunt ook live tv pauzeren en terugspoelen!"

Jazeker heb ik dat wel! En je hebt ook gelijk ook. Ik zal het de volgende keer ook opnemen. Ik merk ook steeds vaker dat ik me onwijs loop te irriteren als ik gewoon TV kijk. Die kut reclames verpesten echt alles!

gotrunks

Avatar

Decepticon "Hebben jullie thuis nog geen interactieve HD-recorder dan? Als je een Alles-In-1 van Ziggo neemt kost ie maar 50euro ipv 350euro.
De Humax iHDR5200(de meest verkochte) heeft een opslagcapaciteit van 500gb en kun je 2 programma's tegelijk opnemen en de iHDR5400 heeft een capaciteit van 1tb en kan ook 2 programma's tegelijk opnemen. Je kunt dan alleen niet meer willekeurig zappen.
Maar het is ideaal joh! Je kunt ook live tv pauzeren en terugspoelen!

Ik vind Arrow een leuke serie, alleen mocht er wel wat meer actie in, soms wordt er wat teveel gekletst. Maar de actie die er in zit is echt top. Kwa verhaalopbouw zit het ook goed in elkarr.
Alleen die Stephen Amell mag wel weer eens naar de filmacademy, want hij acteert als een houten plank, dat is ook wel een beetje storend.
Deze serie kopen is het mij niet waard, ik ben benieuwd wanneer Veronica eens met het 2e seizoen begint."


Alles wat jij nu vraagt gebeurt in season 2:P meer actie en beter acteer werk:P

Decepticon

Avatar

jaime91 "Jazeker heb ik dat wel! En je hebt ook gelijk ook. Ik zal het de volgende keer ook opnemen. Ik merk ook steeds vaker dat ik me onwijs loop te irriteren als ik gewoon TV kijk. Die kut reclames verpesten echt alles!"
Jep, daarom neem ik alles op wat ik wil zien en heb dus nooit geen last van reclames.
Het enigste wat ik niet op hoef te nemen is The Graham Norton Show.
Ik nam eerder alles op via m'n gewone HDD/DVD recorder, maar dan neem je analoog op en dat was niet echt mooi kijken, als je HD gewend bent.
Sinds februari heb ik de interactieve HD recorder icm een alles-in-1 pakket genomen. Alles mooi in HD kijken.

Decepticon

Avatar

gotrunks "Alles wat jij nu vraagt gebeurt in season 2:P meer actie en beter acteer werk:P"
Ah, kijk eens aan, de gebeden zijn verhoord, thanx T+)

blijfaandegang

Avatar

jaime91 "Jazeker heb ik dat wel! En je hebt ook gelijk ook. Ik zal het de volgende keer ook opnemen. Ik merk ook steeds vaker dat ik me onwijs loop te irriteren als ik gewoon TV kijk. Die kut reclames verpesten echt alles!"tv kijken? wat is dat ook alweer?

DashX

Avatar

Seizoen vond ik wel ok, soms vond ik de verhaal te langzaam op gang komen. Sinds seizoen 2 is elke aflevering gewoon WOW, meer actie, meer verhaal. Het wordt echt beter en groter

NicholasAngel

Avatar

Ik heb tot aflevering 16 gekeken, maar ben toen gestopt omdat ik het acteerwerk echt best storend vond en ze ik vond het soms een beetje overdramatisch gemaakt. Ook was het af en toe best saai.

Maar als het klopt dat seizoen 2 echt beter is dan kijk ik misschien toch maar verder, want het had zeker wel vermakelijke stukken.

NieuwsFilm

meest populair