Trailer voor animatiesequel 'Legends of Oz: Dorothy’s Return'

Bijna zeventig jaar na 'The Wizard of Oz' besluit Dorothy nog een keer terug te keren naar de plek waar het allemaal begon.

Het is alweer bijna zeventig jaar geleden dat The Wizard of Oz uitkwam en het boek van L. Frank Baum gaat zelfs al langer dan een eeuw mee. Toch worden er nog steeds sequels en gerelateerde projecten uit de grond gestampt, getuige Disney’s Oz the Great and Powerful (2013) en de nog te verschijnen animatiesequel Legends of Oz: Dorothy’s Return. Laatstgenoemde heeft inmiddels een trailer die je hieronder kunt bekijken.

In de film keert Dorothy, ingesproken door Lea Michele, terug naar Oz en beleeft ze wederom een kleurrijk avontuur. Wederom slaat ze de handen ineen met Scarecrow (Dan Aykroyd), Tin Man (Kelsey Grammer) en Lion (Jim Belushi). Samen nemen ze het op tegen de kwaadaardige en machtsbeluste Jester (Martin Short).

Legend of Oz: Dorothy’s Return is gebaseerd op het boek Dorothy of Oz (1989), geschreven door Baums achterkleinzoon Roger Stanton Baum. De rest van de stemmencast bestaat uit Megan Hilty, Hugh Dancy, Oliver Platt, Patrick Stewart en Bernadette Peters. De film van regisseurs Will Finn en Dan St. Pierre komt in de VS uit op 9 mei 2014; over een Nederlandse release is niets bekend.



NieuwsFilm

meest populair