Pathé Thuis: Nederlandse films thuis populairder dan buitenlandse

Terwijl in de bioscopen juist de buitenlandse producties meer mensen trekken.

Pathé Thuis heeft zijn jaarlijkse top 100 bekendgemaakt. Wat blijkt? Nederlandse titels waren voor mensen thuis op de bank het meest populair, het afgelopen jaar. Helemaal aan de top staan Verliefd op Ibiza en Alles is Familie. Twee titels die in de bioscopen hits waren, maar dus ook daarbuiten.

Opvallend is dat Nederlanders dit jaar in maar liefst 17 procent van alle gevallen een Nederlandse titel kozen om thuis te kijken. Er blijkt dus een groot verschil te bestaan tussen welke film mensen in de bioscoop willen kijken, en welke men thuis graag wil zien. In de bioscopen legen producties van eigen bodem het af tegen het buitenland, maar thuis is het omgedraaide het geval.

Mogelijk speelt ook het grote aanbod van Pathé Thuis daarbij een rol. De nieuwste films zijn te zien op het netwerk, en te kijken op de laptop, pc, tablet, smart tv en Xbox 360. Vooral het oudere publiek maakt gebruik van de mogelijkheid om thuis de nieuwste films te kijken. Volgens Pathé Thuis is 62 procent van de kijkers die thuis een film kijkt, tussen de 30 en 54 jaar oud.

In de top tien die Pathé Thuis bekend maakte, stonden nog twee andere Nederlandse producties: Alleen Maar Nette Mensen en De Marathon. Deze stonden op respectievelijk de vierde en de zesde plek. Enkel Olympus Has Fallen (plaats drie) en Safe Haven (plaats vijf) waren buitenlandse producties in de top zes dit jaar.

Verder was The Expatriate de zevende best bekeken film bij Pathé Thuis. Taken 2 staat op de achtste plek, The Impossible de negende en The Dark Knight Rises is de hekkensluiter.

Bekijk hier de volledige top 100.



NieuwsFilm

meest populair