Wist je dat in 'Wolf of Wall Street' het meeste 'fuck' gezegd wordt?

Nooit eerder werd het woord zo vaak gebruikt in een film.



The Wolf of Wall Street van Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio moet in Nederland nog in première gaan, maar controversieel is de film al. Een ding waar gek genoeg in de Verenigde Staten geen kritiek op wordt geleverd, is het aantal keren dat er ‘fuck’ geroepen wordt in de 179 minuten durende film. De film is nu recordhouder op dat gebied, met in totaal 506 keer het woord ‘fuck’.

Gemiddeld wordt het daarmee zo’n 2,82 keer per minuut gebruikt. Eerder was Summer of Sam van Spike Lee recordhouder; daarin werd 435 keer ‘fuck’ gezegd. Het absolute record staat daarmee op naam van Wolf, maar als we kijken naar de gemiddeldes dan is Summer of Sam nog altijd recordhouder. In de 142 minuten dat die film duurt, wordt gemiddeld 3,06 keer per minuut het woord ‘fuck’ gebruikt.

Overigens is er nog een documentaire waarin extreem vaak ‘fuck’ gezegd wordt. Dat is Fuck, uit 2005. Omdat het een documantaire over dat woord is, tellen we deze maar even niet mee. Fuck duurde 93 minuten, en in die tijd werd het woord 857 keer gebruikt. Dat is maar liefst 9,21 keer per minuut.

NieuwsFilm

meest populair