Bioscoopreleases week 2

Welke films gaan deze week allemaal in première?

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

The Wolf of Wall Street (2013)


The Wolf of Wall Street is gebaseerd op de succesvolle autobiografie van Jordan Belfort en gaat over Belforts spectaculaire succes en even spectaculaire ondergang op Wall Street, zijn flamboyante levensstijl en tumultueuze privé-leven, dat werd gedomineerd door een verslaving aan drugs en alcohol.
Bekijk de afbeelding

Delivery Man (2013)

Regie: Ken Scott

Vince Vaughn speelt een man die er op een dag achter komt dat hij als spermadonor al 533 kinderen op aarde heeft gezet. Enkele honderden daarvan willen plotseling dolgraag hun biologische vader ontmoeten.
Bekijk de afbeelding

Philomena (2013)


'Philomena' vertelt het waar gebeurde verhaal van Lee (Judi dench), een zwangere vrouw in het Ierland van de jaren vijftig. Ze bevalt in Sean Ross Abbey, een Katholiek huis voor ongetrouwde moeders in Tipperary. Na drie jaar eisen de nonnen dat Lee haar kind laat adopteren. Ze tekent een wettelijke verklaring nooit meer achter haar zoontje aan te gaan en kijkt machteloos toe terwijl hij naar Amerika vertrekt. In 2004 ontmoet ze Sixsmith (Steve Coogan) en probeert ze haar eerstgeborene alsnog op te sporen.
Bekijk de afbeelding

Nymphomaniac: Volume II (2014)


Afsluitend deel in dit erotische tweeluik van Lars van Trier. Het verhaal begint als Joe op een koude winteravond in een steegje in elkaar geslagen wordt. De oude, charmante vrijgezel Seligman vindt haar daar en neemt haar mee naar huis. Hij verzorgt haar wonden en vraagt ondertussen naar haar leven. In acht hoofdstukken vertelt Joe haar erotische levensverhaal, in al zijn facetten.
Bekijk de afbeelding

Hemel op Aarde (2013)


De 13-jarige Bart wordt tot over zijn oren verliefd op de oudere, stadse en uiterst verleidelijke Moniek die net bij hem in het dorp is komen wonen. Als blijkt dat ze ziek is, besluit hij haar te gaan redden. Een universeel verhaal over het beleven van je eerste liefde, opgroeien in de tijd van Grease en het in handen hebben van je eigen lot.
Bekijk de afbeelding

The Congress (2013)

Regie: Ari Folman

Het verhaal van deze live-action/animatie hybride is losjes gebaseerd op The Futurological Congress (1971) van sciencefiction schrijver Stanislaw Lem. Robin Wright speelt zichzelf en haar carrière is ten einde. Ze besluit haar naam en uiterlijk aan een firma te verkopen en mag vanaf dat moment zelf niet meer op tv te zien zijn. De studio belooft dat ze er in hun producties altijd uit zal zien alsof ze 32 jaar is en op deze manier gaat Robin zonder iets te hoeven doen nog een lange loopbaan tegemoet. Maar twintig jaar later gaat de studio samen met een groot Japans farmaceutisch bedrijf, een gebeurtenis die grote gevolgen heeft voor de actrice.


NieuwsFilm

meest populair