On-demand-videodienst Ximon stopt per 29 januari

De markt groeide niet snel genoeg om de dienst gaande te houden.

De Nederlandse VOD-dienst Ximon gaat ermee stoppen. Per 29 januari 2014 houdt de dienst ermee op. Het was een van de grootste video-on-demand aanbieders op het gebied van Nederlandstalige films en series, maar de groei van de markt viel zo zwaar tegen dat het bedrijf het niet gered heeft.

Om die reden zal Ximon, dat het afgelopen half jaar op zoek was naar een investeerder, ermee stoppen. [i]”Het Ximon team spijt het enorm dat een prachtig product als dat van Ximon het niet redt in de huidige video-on-demand markt in Nederland en België. Een grote tegenvaller voor onszelf en met name ook voor onze trouwe abonnees en consumenten (ruim 143.000 accounts) die met ons de liefde voor kwaliteitsfilms- en series delen en waarderen. Gelukkig hebben onze klanten nog tot het einde van de deze maand om hun kijktegoed op te maken. Met ruim 4.300 films en series online moet dat lukken”, vertelde Esther Frijns, manager marketingcommunicatie & PR, in het persbericht dat uitgegeven werd.

Nu is het voor het bedrijf zaak om de catalogus voor het publiek toegankelijk te houden, vertelt Marc Jurgens, directeur van Ximon. ”Ook hopen wij dat de Nederlandse filmproducenten en filmdistributeurs die hun content bij Ximon hadden ondergebracht, op deze manier hun films en series weer snel beschikbaar kunnen maken voor het publiek.”



NieuwsFilm

meest populair