Algemeen

DVD releases week 5

Met deze week o.a. About Time, Eat Sleep Die en Haunter.

door Jim Pedd op 28.01.2014 om 18:08 in Algemeen
Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Korkoro (2009)


Tijdens de Tweede Wereldoorlog reist een zigeunerfamilie door Frankrijk, samen met de kleine Claude, een weeskind. Aangekomen in een bekend stadje, vernemen zij dat er een nieuwe wet is die rondzwerven verbiedt. De burgemeester, Theodore, en de plaatselijke lerares proberen de familie te helpen, maar tevergeefs. Zij worden opgesloten in een gevangenkamp. Eenmaal ontsnapt krijgen ze een stuk vaste grond aangewezen, maar het is voor de zigeunerfamilie zeer moeilijk om te wennen aan een levensstijl op een vaste plek.

Chinese Zodiac (2012)


In 'Chinese Zodiac' gaat Jackie Chan op zoek naar twaalf mysterieuze artefacten: de bronzen hoofden van de dieren van de Chinese dierenriem.

Antiviral (2012)


'Antiviral' gaat over Syd March, die werkt bij een bedrijf die injecties met levende virussen van zieke beroemdheden aan geobsedeerde fans verkoopt. Syd verkoopt de injecties ook aan criminelen organisaties. Hij wordt het doelwit van obsessieve fans, als hij per ongeluk besmet raakt met de ziekte van de beroemdheid Hannah Geist. Ook vecht hij tegen de dood die steeds dichterbij komt.

About Time (2013)


De 21-jarige Tim Lake ontdekt na het zoveelste saaie onbevredigde nieuwsjaarfeestje dat hij kan tijdreizen. Tim kan de geschiedenis niet veranderen, maar wel de loop van zijn eigen leven. Hij besluit zijn eigen leven wat aangenamer te maken met het krijgen van een vriendin. Helaas blijkt daten via tijdreizen net zo lastig als het klinkt.

Becoming Traviata (2012)


Philippe Béziat's verhelderende documentaire neemt de kijker mee achter de schermen van de productie van het meesterwerk "La Traviata" van Giuseppe Verdi voor het Aix-en-Provence Festival. Regisseur Jean-François Sivadier en muzikaal leider Louis Langrée zijn veeleisende visionairs, als de geprezen sopraan Natalie Dessay zich voorbereidt om de veeleisende rol van Violetta te zingen, moet elke noot net zo gezongen worden zoals zij het in hun hoofd hebben. Deze namen zijn slechts enkele van de vele radertjes in een enorme machine, die samen met decorbouwers, lichttechnici, klanten en het orkest werken om een verenigd artistiek geheel te creëren.

As I Lay Dying (2013)


Addie Bundren is stervende en haar laatste wens is om begraven te worden in het stadje Jefferson. Het verhaal gaat over de pogingen die worden ondernomen door de rest van de familie - uit edelmoedigheid of egoïsme - om hun moeders wens in vervulling te doen gaan. Dit gaat echter gepaard met heel wat rampspoed.

Eat Sleep Die (2012)


Een jonge Oost-Europese immigrant, die in Zweden werkt, komt voor een pijnlijke keuze te staan als ze ontslagen wordt uit de fabriek waar ze werkt, in naam van efficiëntie.

Still Mine (2012)


Een ouder echtpaar neemt het op tegen de locale autoriteiten van het kleine dorpje New Brunswick, in een poging hun droomhuis te kunnen bouwen.

Haunter (2013)


Lisa (Abigail Breslin) is de geest van een vrouw die onder mysterieuze omstandigheden om het leven komt in haar huis. Samen met de geesten van haar familieleden zit ze gevangen in het huis en probeert ze de nieuwe bewoners te helpen, zodat deze niet hetzelfde moeten meemaken als haar.

Five Dances (2013)

Regie: Alan Brown

De achttienjarige Chip, een zeer getalenteerde danser, verhuist van Kansas naar New York om zijn liefde voor dansen in te vullen. Zijn ouders zijn niet blij met zijn keuze en oefenen continu emotionele druk op hem uit om weer terug te keren. Als hij wordt aangenomen bij een kleine dansgroep maakt hij al snel kennis met de mores van een New Yorkse danscarrière waar discipline, keihard werken, kameraadschap, competitie, angst om niet goed te presteren en de euforie van succes, iedere minuut van de dag bepalen. Onder leiding van de ervaren Anthony werkt de groep toe naar een belangrijke uitvoering. Theo, één van de dansers is al vanaf het begin gecharmeerd door de verlegen en de in liefde onervaren Chip. Na weken van afstand en vlak voor de uitvoering weet hij bij Chip door te breken...

Fireworks Wednesday (2006)


De babbelzieke Rouhi maakt op de laatste woensdag voor het Perzische Nieuwjaar het appartement van Morteza en zijn manische vrouw Mojdeh schoon. Het is daar niets minder dan chaos, want Mojdeh beticht haar man ervan overspel te plegen met de rondborstige schoonheidsspecialiste die in de aangrenzende flat woont. Een bloednerveuze Mojdeh luistert constant naar wat er daarnaast gebeurt, en stuurt ten einde raad Rouhi naar dat appartement. Rouhi ontpopt zich al snel tot meesterspionne.

Monster Pies (2013)

Regie: Lee Galea

Mike heeft zich zolang hij zich kan herinneren eenzaam gevoeld. Tot een nieuwe jongen op school komt, en gevoelens aanwakkert waarvan Mike nooit had durven dromen.

Come non detto (2012)


Matthia gaat naar Madrid verhuizen, naar zijn vriend Eduard. Zo hoeft hij niet aan zijn familie te onthullen dat hij homoseksueel is. Eduard heeft op zijn beurt het gevoel dat hun huwelijk het zegen heeft gekregen. Een dag voordat Matthia naar Madrid vertrekt, arriveert Eduard plotseling in Rome om zijn aanstaande schoonfamilie te leren kennen. Aan Matthia de moeilijke keuze tussen eerlijkheid naar Eduard, of bekennen dat hij een grote leugenaar is!

The Hot Flashes (2013)


Een vijftal vrouwen van middelbare leeftijd besluit een basketbalteam te beginnen. Het zijn allemaal voormalig schoolkampioenen met een missie: geld inzamelen voor borstkankerpreventie. Al snel bewijzen ze zich op het veld en worden ze een mediasensatie. Echter, dan is er nog het huidige kampioensteam...

Missionary (2013)


Een alleenstaande moeder raakt verzeild in de problemen als haar romance met een Mormoonse missionaris misloopt. Hij neemt geen genoegen met haar besluit om terug te keren naar haar ex-man, met grote gevolgen.


8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jonathancrane

Avatar

Hebben jullie bij FT eigenlijk wel een idee wanneer deze films uitkomen :P Sommige titels staan er nu al voor een 2e keer bij.

Jim

Avatar

Jonathancrane "Hebben jullie bij FT eigenlijk wel een idee wanneer deze films uitkomen :P Sommige titels staan er nu al voor een 2e keer bij."

Haha, jawel hoor! De releasedata veranderen gewoon erg vaak, dus krijg je herhaling Smiley face

Volksplein

Avatar

Dus alle films die in week 2 zouden uitkomen werden allemaal plots uitgesteld naar week 3?

Decepticon

Avatar

Volksplein "Dus alle films die in week 2 zouden uitkomen werden allemaal plots uitgesteld naar week 3?"
Ja, dit komt de laatste paar jaar heel erg veel voor. Er wordt gruwelijk veel gerommeld en verschoven met releasedata, daar klaagt mijn videotheek al heel lang over, ze kunnen bijna nergens meer vanuit gaan. Verkoopdata staan vaak wel vast.
Als het goed is verdwijnt de window tussen verhuur en verkoop dit jaar.

Decepticon

Avatar

About Time en The Hot Flashes zijn de enige 2 films die ik hiervan wil zien.

Banned

Avatar

En toch zou het handiger zijn dat jullie koop releases zouden vermelden ipv huur releases.

benjamin

Avatar

Misschien dat About Time nog eens leuk is binnen z'n genre. Antiviral heb ik twijfels bij: kan interessant zijn maar eerste reacties lijken gematigd en Caleb lijkt niet direct een leading man.

Decepticon

Avatar

Banned "En toch zou het handiger zijn dat jullie koop releases zouden vermelden ipv huur releases."
Dat doen ze eigenlijk al met de blu-ray releases van de maand.
Dit slaat niet alleen op verhuur bij de videotheek, maar ook op on-demand service. Wat ook niet altijd met elkaar overeen komt, sommige titels zijn tegenwoordig eerder on-demand dan in de videotheek.

NieuwsFilm