DVD releases week 6

Met o.a. Rush, Don Jon, Escape Plan en Feuten: Het Feestje.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Turbo (2013)


'Turbo' gaat over de slak Turbo, die ervan droomt om de snelste slak van de wereld te worden. Als hij op miraculeuze wijze de mogelijkheid krijgt om supersnel te bewegen, begint hij aan zijn tocht om de titel in de wacht te slepen.
Bekijk de afbeelding

Escape Plan (2013)


'Escape Plan' vertelt het fictieve verhaal van Ray Breslin (Stallone), een wereldwijde autoriteit op het gebied van gevangenisbeveiliging. Op een dag wordt hij ontvoerd en opgesloten in een zwaar bewaakte gevangenis die hij zelf heeft ontworpen. Hij moet al zijn kennis gebruiken om te kunnen ontsnappen.
Bekijk de afbeelding

Rush (2013)

Regie: Ron Howard

De film, geschreven door de Britse scenarist Peter Morgan (The Queen, Hereafter), gaat over drievoudig formule 1 kampioen Niki Lauda die in 1976 een grote crash maakt. Na een aantal weken herstel komt hij weer terug en hervat hij de concurrentie met zijn rivaal James Hunt (Hemsworth).
Bekijk de afbeelding

Welcome to the Jungle (2013)


'Welcome to the Jungle' vertelt het verhaal van Chris (Adam Brody). Hij is op het werk een slappeling die niet durft op te staan tegen de kantoorpestkop Phil (Rob Huebel). Tijdens een zogenaamde wildernis seminar op een tropisch eiland loopt het mis en wordt coach Storm Rothschild (Van Damme) aangevallen door een poema. Het moment voor Chris om wel op te staan en zich te bewijzen.
Bekijk de afbeelding

The Mortal Instruments: City of Bones (2013)


De sci-fi fantasyfilm gaat over het schijnbaar normale tienermeisje Clary Fray (Lily Collins). Al snel blijkt echter dat ze dat ze afstamt van de Schaduwjagers. Dat zijn jonge krijgers, die afstammen van engelen. Zij vechten een eeuwigdurende strijd tegen demonen om de Aarde te beschermen. Als haar moeder plotseling verdwijnt, moet Clary zich bij een groep van die Schaduwjagers voegen en reizen naar een gevaarlijk alternatief New York, dat Downworld heet. Daar wonen demonen, krijgsheren, vampiers, weerwolven en andere dodelijke wezens.
Bekijk de afbeelding

Don Jon (2013)


Don Jon (Joseph Gordon-Levitt) is verslaafd aan porno en een echte player. Hij heeft nooit problemen gehad om een mooie vrouw te scoren, totdat hij Barbra (Scarlett Johansson) ontmoet. Barbra is een idealistische vrouw, die op zoek is naar de ware. Jons passie voor Barbra dwingt hem om een oogje dicht te knijpen ten opzichte van hun verschillen. Dat is totdat hij Esther (Julianne Moore) ontmoet, een vrouw die hem beter begrijpt dan hij zelf.
Bekijk de afbeelding

Emperor (2012)


'Emperor' speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Amerikanen hebben net Japan verslagen en vertrekken richting het land om te bepalen of de keizer Hirohito opgehangen moet worden voor zijn oorlogsmisdaden. Tijdens hun reis krijgen een aantal Amerikaanse mariniers te maken met een Japanse studente.
Bekijk de afbeelding

Becoming Traviata (2012)


Philippe Béziat's verhelderende documentaire neemt de kijker mee achter de schermen van de productie van het meesterwerk "La Traviata" van Giuseppe Verdi voor het Aix-en-Provence Festival. Regisseur Jean-François Sivadier en muzikaal leider Louis Langrée zijn veeleisende visionairs, als de geprezen sopraan Natalie Dessay zich voorbereidt om de veeleisende rol van Violetta te zingen, moet elke noot net zo gezongen worden zoals zij het in hun hoofd hebben. Deze namen zijn slechts enkele van de vele radertjes in een enorme machine, die samen met decorbouwers, lichttechnici, klanten en het orkest werken om een verenigd artistiek geheel te creëren.
Bekijk de afbeelding

Still Mine (2012)


Een ouder echtpaar neemt het op tegen de locale autoriteiten van het kleine dorpje New Brunswick, in een poging hun droomhuis te kunnen bouwen.
Bekijk de afbeelding

Chez Nous (2013)


Het gezellige café Chez Nous is de thuisbasis van een bijzondere groep vrienden. Als de baas van het café in het ziekenhuis belandt, is het aan de vrienden om het draaiende te houden. Maar zij komen er snel achter dat er enorme schulden zijn, en dat het op het punt staat gesloten te worden. De moed zakt hen in de schoenen, maar dan krijgen ze van een crimineel een mooie optie om het café te redden. Ze moeten een grote juwelenkraak tijdens de Gay Pride plegen.
Bekijk de afbeelding

Feuten het Feestje (2013)


In Feuten: Het Feestje begint het nieuwe studiejaar voor studentencorps H.S.C. Mercurius met een gigantisch inschrijffeest. Eeuwige student Olivier de Ruyter vecht een conflictje uit met de politie die genoeg heeft van de overlast die Mercurius in de buurt veroorzaakt. Intussen heeft advocaat Bram Wagtmans heimwee naar het studentenleven en besluit hij die avond, voor het laatst, met zijn vrienden helemaal naar de klote te gaan op de sociëteit. Ook naar het feest komen eerstejaarsstudenten en beste vrienden Elias en Lieve. Lieve is het ideale corpsmeisje, Elias is alleen maar op het feest omdat hij verliefd is op Lieve. Dit zijn de ingrediënten voor een avond die totaal uit de hand gaat lopen.
Bekijk de afbeelding

Five Dances (2013)

Regie: Alan Brown

De achttienjarige Chip, een zeer getalenteerde danser, verhuist van Kansas naar New York om zijn liefde voor dansen in te vullen. Zijn ouders zijn niet blij met zijn keuze en oefenen continu emotionele druk op hem uit om weer terug te keren. Als hij wordt aangenomen bij een kleine dansgroep maakt hij al snel kennis met de mores van een New Yorkse danscarrière waar discipline, keihard werken, kameraadschap, competitie, angst om niet goed te presteren en de euforie van succes, iedere minuut van de dag bepalen. Onder leiding van de ervaren Anthony werkt de groep toe naar een belangrijke uitvoering. Theo, één van de dansers is al vanaf het begin gecharmeerd door de verlegen en de in liefde onervaren Chip. Na weken van afstand en vlak voor de uitvoering weet hij bij Chip door te breken...
Bekijk de afbeelding

Fireworks Wednesday (2006)


De babbelzieke Rouhi maakt op de laatste woensdag voor het Perzische Nieuwjaar het appartement van Morteza en zijn manische vrouw Mojdeh schoon. Het is daar niets minder dan chaos, want Mojdeh beticht haar man ervan overspel te plegen met de rondborstige schoonheidsspecialiste die in de aangrenzende flat woont. Een bloednerveuze Mojdeh luistert constant naar wat er daarnaast gebeurt, en stuurt ten einde raad Rouhi naar dat appartement. Rouhi ontpopt zich al snel tot meesterspionne.
Bekijk de afbeelding

Come non detto (2012)


Matthia gaat naar Madrid verhuizen, naar zijn vriend Eduard. Zo hoeft hij niet aan zijn familie te onthullen dat hij homoseksueel is. Eduard heeft op zijn beurt het gevoel dat hun huwelijk het zegen heeft gekregen. Een dag voordat Matthia naar Madrid vertrekt, arriveert Eduard plotseling in Rome om zijn aanstaande schoonfamilie te leren kennen. Aan Matthia de moeilijke keuze tussen eerlijkheid naar Eduard, of bekennen dat hij een grote leugenaar is!
Bekijk de afbeelding

Ramses (2014)

Regie:

Ramses Shaffy is een legendarische Nederlandse chansonnier. Deze vierdelige miniserie speelt zich af tussen de jaren 1959 en 1978 en is een ode aan zijn levensvreugde en -kracht.
Bekijk de afbeelding

Brotherhood of Tears (2013)


De dertigjarige Gabriel Chevalier zorgt in zijn eentje voor de opvoeding van Juliette. Vroeger was hij agent, maar hij werd door een ongeval ontslagen. Nu heeft Gabriel het er moeilijk mee om rond te komen, maar als een vriendin van hem een goede baan aanbiedt, komt daar verandering in. Hij moet over de hele wereld aktetassen leveren, maar mag niet kijken wat erin zit. Gabriel begint aan een spannend avontuur!
Bekijk de afbeelding

Magic Boys (2012)


De meedogenloze gangster Jack Varga heeft een rekening te vereffenen met een voormalig partner, drugsbaron Terrence Anderson. Hij martelt de accountant van Terrence, en executeert hem. David en zijn beste vriend Boli zijn daar getuige van, maar de twee weten te ontkomen. In Londen gaan ze aan de slag bij de Magic Boys, als mannelijke strippers. Maar wat ze niet weten, is dat de Magic Boys in het geniep werken voor Varga.


NieuwsFilm

meest populair