Algemeen

Werner Herzog aan de slag met Mike Tyson en Pamela Anderson

Ook Russell Brand is in gesprek voor 'Vernon God Little'.

door Jan-Peter Rook op 08.02.2014 om 17:20 in Algemeen
Werner Herzog is momenteel bezig met zijn Gertrude Bell-biopic Queen of the Desert. Hierna neemt hij geen rust, maar gaat de regisseur aan de slag met Vernon God Little, gebaseerd op het succesvolle boek van DBC Pierre (2003). Het verhaal speelt zich af in een klein dorpje in Texas en gaat over een scholier die op een dag zes medestudenten neerschiet en vervolgens zelfmoord pleegt.

Nu komt het nieuws naar buiten dat Russell Brand (Forgetting Sarah Marshall, Get Him to the Greek), Sasha Pieterse (Pretty Little Liars) en Austin Abrams (The Inbetweeners) in gesprek zijn voor hoofdrollen in de film. Verder zijn Mike Tyson en Pamela Anderson zelfs al bevestigd voor een plekje in de cast.

Het titelpersonage Vernon Little wordt naar alle waarschijnlijkheid neergezet door Abrams. Hij is de beste vriend van de schutter en is zelfs getuige van de moorden. Hij wordt op een gegeven moment zelf ook als een verdachte gezien. Pieterse moet het droommeisje van Vernon gaan spelen, terwijl Brand in gesprek is voor de rol van een charmante, manipulatieve journalist die over lijken gaat om aan zijn verhaal te komen. Tyson gaat een moordenaar spelen en de rol van Anderson is nog niet bekend.

Vernon God Little moet een satirische, zwarte komedie worden waarin commentaar wordt gegeven op de Amerikaanse drang naar roem en geweld. Herzog is al sinds eind 2012 bezig met de film en maakt gebruik van een scenario van Andrew Birkin.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Liever die 2 dan Russel Brand! Glazuur springt van mijn tanden als ik hem zie.

Moviemagic

Avatar

Mike Tyson en Pamela Anderson? Als deze film er straks niet vandoor gaat met minimaal 1 oscar dan weet ik het ook niet meer.

NieuwsFilm