Jaume Collet-Serra over plannen met 'Akira'

En er is nieuwe concept art vrijgegeven.

Gisteren kwamen we erachter dat regisseur Jaume Collet-Serra weer aan Akira werkt. Hij vertelde toen er weer mee bezig te zijn, en ging in een gesprek met ComingSoon in op zijn plannen met de film. Daarnaast is er nieuwe concept art van de film vrijgegeven.

”Ik denk niet dat je een film over Akira kunt maken en dan hopen dat iedereen hem begrijpt,” begon hij zijn verhaal. ”Je zult drie of vier films in één moeten maken, waar ergens de essentie van de anime te vinden is. Als je een fan bent, weet je al waar het over gaat en merk je dat het deel uitmaakt van dezelfde wereld. Wat je absoluut niet mag doen, is alles makkelijker proberen te maken. Ik denk dat als er in de tweede akte een moment is dat een personage bepaalde zaken uit moet leggen, je verkeerd zit. Het is meer een existentiële opera. Het is iets dat alleen in de manga uitgelegd kan worden, en zelfs in de anime is het op sommige momenten moeilijk te volgen.”

”Ik wil sterke personages naar de film brengen,” ging hij verder. ”In het bronmateriaal zijn de hoofdpersonages geen protagonisten. Ik wil hen karakter geven. Niemand is interessant. Tetsuo misschien, omdat hij vreemde dingen meemaakt. Maar Kaneda is zo twee dimensionaal. Dat is deel van de Japanse cultuur. Ze hebben nooit sterke personages. Ze worden gebruikt om een filosofie naar voren te brengen.”

Hieronder nog de beloofde concept art. Met dank aan M0vieFreak voor de tip!







NieuwsFilm

meest populair