Algemeen

Jaume Collet-Serra over plannen met 'Akira'

En er is nieuwe concept art vrijgegeven.

door Jim Pedd op 11.02.2014 om 09:41 in Algemeen
Gisteren kwamen we erachter dat regisseur Jaume Collet-Serra weer aan Akira werkt. Hij vertelde toen er weer mee bezig te zijn, en ging in een gesprek met ComingSoon in op zijn plannen met de film. Daarnaast is er nieuwe concept art van de film vrijgegeven.

”Ik denk niet dat je een film over Akira kunt maken en dan hopen dat iedereen hem begrijpt,” begon hij zijn verhaal. ”Je zult drie of vier films in één moeten maken, waar ergens de essentie van de anime te vinden is. Als je een fan bent, weet je al waar het over gaat en merk je dat het deel uitmaakt van dezelfde wereld. Wat je absoluut niet mag doen, is alles makkelijker proberen te maken. Ik denk dat als er in de tweede akte een moment is dat een personage bepaalde zaken uit moet leggen, je verkeerd zit. Het is meer een existentiële opera. Het is iets dat alleen in de manga uitgelegd kan worden, en zelfs in de anime is het op sommige momenten moeilijk te volgen.”

”Ik wil sterke personages naar de film brengen,” ging hij verder. ”In het bronmateriaal zijn de hoofdpersonages geen protagonisten. Ik wil hen karakter geven. Niemand is interessant. Tetsuo misschien, omdat hij vreemde dingen meemaakt. Maar Kaneda is zo twee dimensionaal. Dat is deel van de Japanse cultuur. Ze hebben nooit sterke personages. Ze worden gebruikt om een filosofie naar voren te brengen.”

Hieronder nog de beloofde concept art. Met dank aan M0vieFreak voor de tip!


7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieWanker

Avatar

Kan me van de anime film weinig tot niks meer herinneren eerlijk gezegd. Heb hem toentertijd toen ie uitkwam op VHS eens gehuurd maar was wel blown away! Dat is dan ook het enige wat ik me nog kan herinneren. ;)
Altijd nog eens een keertje opnieuw willen zien maar is er nooit meer van gekomen.

Als hij de sfeer en settings goed weet neer te zetten zou dit best wel eens wat kunnen worden. Ben in ieder geval reuze benieuwd en geinteresseerd.

M0vieFreak

Avatar

Ik heb hier benieuwd naar. Ik denk dat het een goede film word.

Gigan72

Avatar

Gisteren heb ik het al gezecht ze moeten dit meesterwerk met rust laten.

Decepticon

Avatar

Ik geloof niet dat deze film er ooit komt.
En met de argumenten "Niemand is interessant" en "Ze hebben nooit sterke personages" heb ik er al weinig vertrouwen in. Iig niet deze regisseur.

Chrischzz

Avatar

Tja..
Anzich kan Akira zich goed lenen voor een live action verfilming.. Als ze het einde wat minder wtf? maken..
Zo zijn er trouwens wel meer Manga's.


Maar mnisschien toch verstandig om dit weer in de koelkast te stoppen. Want ik schat dat het grote publiek hier niet veel mee heeft.

Bassie78

Avatar

Zie ik nu Chris Evans als Kaneda in de concept art?

Ben stiekem toch nieuwsgierig hoe dit uit gaat pakken. Het lijkt uit het bovenstaande verhaal dat ze meer de comics gaan volgen, dan de originele film. Zou dus toch eens origineel kunnen worden.
Alhoewel de Amerikaanse setting natuurlijk weer minder is....

skullsplitter

Avatar

Bassie78 "Zie ik nu Chris Evans als Kaneda in de concept art?
"

Joseph Gordon Levitt ernaast...

nieuwslaatste nieuws

meest populair