Joe Russo praat over kostuumveranderingen 'Captain America: The Winter Soldier'

De regisseur legt de redenen achter de veranderingen uit.

Joe Russo liet onlangs tijdens een interview vallen waarom het kostuum van Steve Rogers in Captain America: The Winter Soldier er anders uitziet dan in het eerste deel en The Avengers. Aldus Russo:

''Het ging erom dat we Cap in een zo realistisch mogelijke wereld plaatsten, in de geest van Ed Brubakers strip, die een moderne thriller is. We wilden van Cap een soldaat maken die deel uitmaakt van een speciale eenheid die missies over de hele wereld voor zijn rekening neemt die soms enige anonimiteit met zich meebrengen. We wilden zijn Super Soldier-pak uit de strip gebruiken om thematisch zijn plaats in de wereld van SHIELD te vertegenwoordigen en het verschil te tonen tussen zijn werk voor SHIELD en het zijn van Captain America. Dat laten we dan ook duidelijk zien aan de hand van de pakken in de film. We wilden niet te veel knoeien met een icoon. Sommige mensen zeggen dat je alleen fan bent als je trouw bent aan de jaren '60- en '70-versies van het personage. Maar als je de strips van tegenwoordig leest, dan zie je dat het personage een behoorlijke reis maakt. We vonden dat we trouwer moesten zijn aan een uiterlijk uit recente strips van Cap. Als je de film ziet, zul je begrijpen waarom we onze keuzes hebben gemaakt.''

Captain America: The Winter Soldier volgt opnieuw de avonturen van Steve Rogers (Chris Evans), die zijn weg probeert te vinden in de moderne wereld. Samen met Natasha Romanoff, alias Black Widow (Scarlett Johansson), moet hij het opnemen tegen de mysterieuze Winter Soldier in het hedendaagse Washington, D.C.

De sequel draait vanaf 3 april 2014 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair