Videospel 'The Last of Us' wordt verfilmd

Sam Raimi is als producent aan het project verbonden.

Eind vorig jaar publiceerden we een bericht over het mateloos populaire spel The Last of Us. Het filmische spel zou mogelijk een filmversie krijgen. Toen kwamen we niet verder dan een gerucht, maar nu is er de bevestiging. Variety schrijft dat er gewerkt wordt aan een filmversie.

Als producent is Sam Raimi aan het project verbonden. Verder is er nog niet heel veel bekend, al weten we ook nog dat er al begonnen is met het scenario. Dat wordt op dit moment geschreven door Neil Druckmann, de creative director van het spel. Het lijkt er niet op dat hij echt veel moeite hoeft te doen voor deze film.

Het spel staat erom bekend erg filmisch te zijn, en heeft een erg sterk verhaal, compleet met momenten die één op één naar de film overgezet kunnen worden. The Last of Us speelt zich jaren na een dodelijke virusuitbraak af. Dat virus zorgt ervoor dat mensen in monsters veranderen.

De overlevenden moeten vechten om hun bestaan. We volgen Joel, die het jonge meisje Ellie op een reis door de Verenigde Staten moet nemen. Zij heeft het in zich om de wereld te redden van de ziekte. Maar een reis door de Verenigde Staten is lang niet zo makkelijk als het lijkt: onderweg komen ze veel dodelijke vijanden tegen en moeten ze zware keuzes maken.



NieuwsFilm

meest populair