Filmboek

Fraai boek - The Lego Movie: The Essential Guide

Een geinige companion voor bij de film.

door Jim Pedd op 17.03.2014 om 11:22 in Filmboek


The Lego Movie: The Essential Guide

Auteurs:Hannah DolanPagina's:64Release:2014Taal:Engels
Uitgeverij:D.K. PublishingDruk:1Uitvoering:Hardcover
ISBN:978-1-4654170-0-8

The Lego Movie is wereldwijd zulk succes dat er al gewerkt wordt aan twee nieuwe films in de franchise. Genoeg reden om eens een boek over de film onder de loep te nemen. Daarvan bestaan er een aantal, waarvan The Lego Movie: The Essential Guide toch wel de meest aansprekende is. Het boek van uitgeverij DK is geschreven door Hannah Dolan en dient als een companion bij de film.

In het boek komen veel verschillende zaken rond de film aan bod. Niet alleen de hoofdpersonen hebben hun eigen profiel, maar ook krijgen we een introductie in Bricksburg (waar een deel van de film zich afspeelt) en andere locaties. Geinig is vooral de toevoeging waarin we over een dag in het leven van hoofdpersoon Emmet lezen. Zo lees je dat hij zijn dag begint met het begroeten van de muren, deuren, plafond en de vloer van zijn huis. Vervolgens kijkt hij in zijn handboek naar wat hij verder moet doen, zoals ademhalen, de dag begroeten, de stad en alles om hem heen.
The Lego Movie: The Essential Guide is dan wel niet heel dik, maar zit boordevol van dit soort leuke vondsten, zoals de film eigenlijk ook al zat. Mooi is een korte gids waarin Batman vertelt hoe je cool moet zijn. Dat is heel eenvoudig: wees lang, donker en mysterieus. Dan kun je rekenen op de goedkeuring van de vleermuisman.

Een andere geinige vondst in het boek is een vragenpakket waaruit moet blijken wie je bent. Volg je de instructies en sta je niet open voor avontuur? Dan ben je Emmet. Maar als je dan een hekel hebt aan retro, dan ben je weer juist Wyldstyle. En dan is er nog Benny, die je bent als je een obsessie hebt met ruimteschepen.
The Lego Movie: The Essential Guide is niet het meest diepgaande boek dat we de afgelopen tijd gerecenseerd hebben, maar is wel een erg geinige. Het staat boordevol leuke feitjes en kleine quizzen en extra informatie over de film. Heel diepgaand wordt het allemaal niet, maar leuk is het wel.

Het boek is te koop bij webwinkels als Bol.com en Athenaeum en uiteraard ook bij de betere boekhandel. Met dank aan DK voor het recensie-exemplaar.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

De titel van het artikel klopt niet... :X

Jim

Avatar

Rich Art "De titel van het artikel klopt niet... :X"

Thanks!

Rich Art

Avatar

Kan gebeuren. Smiley face

NieuwsFilm