Kevin Feige wil film over Captain Marvel

De eerste standalone-film voor een vrouwelijke superheld van Marvel gaat mogelijk niet over Black Widow.

Dat Marvel graag een vrouwelijke superheld naar het witte doek wil brengen is geen geheim. Studiobaas Kevin Feige heeft daar al meermaals in het publiek over gesproken. Zo suggereerde hij al een mogelijke standalone film over Scarlett Johanssons Black Widow. In een gesprek met Badass Digest vertelt hij meer over die plannen.

Het lijkt erop dat een ander vrouwelijk Marvel-personage mogelijk eerst naar het witte doek komt. ”Ik geloof dat Black Widow een hoofdrol heeft in ‘Captain America: The Winter Soldier’. Maar wat mensen echt vragen is: ‘Wanneer maak je een standalone film voor een vrouwelijke superheld?’. Het antwoord is: Ik weet het niet. We maken er maar twee per jaar en weten min of meer wat we in 2016 en 2017 uitbrengen. Met Widow is het zo mooi dat ze veel interactie heeft met alle teamleden. De vraag is of we haar daar uit willen halen.”

Feige is er in elk geval trots op dat vrouwelijke heldinnen zo’n grote rol spelen in Marvel-films. ”We voelen dus niet zo de druk om een film over een vrouwelijke heldin te maken. We kijken al veel naar Widow, en dat zetten we voort in Age of Ultron.” Sterker nog, er wordt zoveel naar haar personage gekeken, dat het niet zeker is of zij wel een eigen film moet krijgen.

”Als we een Black Widow film na Age of Ultron maken, terwijl ze in drie of vier films centraal gestaan heeft, weet ik niet of we er dan ook echt de credits voor krijgen,” vertelde Feige. ”Mensen zouden zeggen: ‘Ze is al een grote superheld!’ Maar als we een goed idee hebben, maken we ‘t!”

Dan is er natuurlijk nog één vraag die gesteld moet worden. Welke vrouwelijke heldin wil Feige dan naar het witte doek brengen? ”Ik wil graag een volledig nieuw personage gebruiken. Weer een oorsprongsverhaal maken. We hebben het veel over Captain Marvel gehad. Ik denk dat het erg cool zou zijn een film over haar te mogen maken.”

Het antwoord van Feige is interessant en dat vraagt natuurlijk om de nodige speculatie. Er zijn geruchten dat Captain Marvel voor 2016 in een Marvel-film te zien zal zijn. Er zijn veel mogelijkheden voor Marvel met het personage, omdat zij al drie incarnaties kent. Zekerheden krijgen we dus nog niet van Feige, maar het opent wel nieuwe mogelijkheden.



NieuwsFilm

meest populair