Nieuwe trailer 'Maleficent' trekt vergelijking met Disney's 'Doornroosje' (1959)

De nieuwe film is dan wel gemaakt voor de huidige generatie, maar de 55 jaar oude animatiefilm doet er ook nog steeds toe.

Hieronder vind je een Japanse trailer van Disney's Maleficent, een live-action vertelling van het sprookje Sleeping Beauty, bij ons beter bekend als Doornroosje. De titelrol wordt gespeeld door Angelina Jolie en de rest van de cast bestaat o.a. uit Elle Fanning, Sharlto Copley en Juno Temple. In 1959 kwam Disney met de animatiefilm Sleeping Beauty en hiervan zitten nu beelden verwerkt in deze Maleficent trailer.

Maleficent is een mooie vrouw, puur van hart, die een idyllisch leventje leidt in een vredig koninkrijk. Op een dag bedreigt het leger van een ander land de harmonie in het koninkrijk van Maleficent. Zij verdedigt haar land met hart en ziel, maar wordt verraden. Daardoor verandert haar hart langzaam in steen en zint ze op wraak. Maleficent vervloekt de pasgeboren Aurora, de dochter van de koning die haar land binnenviel. Maar al snel realiseert zij zich dat Aurora de sleutel is tot vrede in het koninkrijk, en mogelijk ook tot haar ware geluk.

Maleficent van regisseur Robert Stromberg draait vanaf 29 mei in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair