Kevin Costner wil western quadrilogie maken

En die dan binnen één jaar uitbrengen.

Kevin Costner is binnenkort te zien in Draft Day en in het kader van die film sprak hij met Collider. In het interview maakte hij een interessant nieuwtje bekend. De acteur, die ooit een Oscar won voor de regie van Dances with Wolves, overweegt een terugkeer naar het westerngenre.

Hij vertelde dat hij mogelijk vier western-films gaat maken en dat die dan in een specifieke volgorde uitgebracht moeten worden, binnen één jaar tijd. ”Ik heb een western waarvan ik denk dat ik hem zou kunnen maken. Het idee is om ze allemaal tegelijk te maken en eentje op Memorial Day, eentje op Thanksgiving en eentje op de Fourth of July uit te brengen. Dat allemaal binnen een periode van twaalf maanden,” vertelde Costner.

De reden daarachter is ook duidelijk: ”ze vertellen samen één verhaal, een reis, en een vierde film volgt daarna. Kan ik dat echt maken? Ik weet het niet. Maar daar denk ik over, daar werk ik op dit moment aan. En mensen zeggen, ‘Oh, dat is erg interessant, Kevin. Maar we denken niet dat we dat kunnen maken.’ En dan denk ik, ‘Man, het is echt een geweldig idee.’ Ik dacht dat het een echte filmserie kon worden.”

De acteur / regisseur weet in ieder geval hoe hij films in het genre moet maken. Maar kan hij het geld wel verzamelen voor de projecten? Zouden jullie vier westerns van Kevin Costner willen zien?

NieuwsFilm

meest populair