Algemeen

Kevin Costner wil western quadrilogie maken

En die dan binnen één jaar uitbrengen.

door Jim Pedd op 31.03.2014 om 08:52 in Algemeen
Kevin Costner is binnenkort te zien in Draft Day en in het kader van die film sprak hij met Collider. In het interview maakte hij een interessant nieuwtje bekend. De acteur, die ooit een Oscar won voor de regie van Dances with Wolves, overweegt een terugkeer naar het westerngenre.

Hij vertelde dat hij mogelijk vier western-films gaat maken en dat die dan in een specifieke volgorde uitgebracht moeten worden, binnen één jaar tijd. ”Ik heb een western waarvan ik denk dat ik hem zou kunnen maken. Het idee is om ze allemaal tegelijk te maken en eentje op Memorial Day, eentje op Thanksgiving en eentje op de Fourth of July uit te brengen. Dat allemaal binnen een periode van twaalf maanden,” vertelde Costner.

De reden daarachter is ook duidelijk: ”ze vertellen samen één verhaal, een reis, en een vierde film volgt daarna. Kan ik dat echt maken? Ik weet het niet. Maar daar denk ik over, daar werk ik op dit moment aan. En mensen zeggen, ‘Oh, dat is erg interessant, Kevin. Maar we denken niet dat we dat kunnen maken.’ En dan denk ik, ‘Man, het is echt een geweldig idee.’ Ik dacht dat het een echte filmserie kon worden.”

De acteur / regisseur weet in ieder geval hoe hij films in het genre moet maken. Maar kan hij het geld wel verzamelen voor de projecten? Zouden jullie vier westerns van Kevin Costner willen zien?

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Ik zou ze op zich wel een kans willen geven, maar commercieel gezien lijkt het een risico, want westerns lokken zelden veel publiek - Django Unchained was ook maar vooral de uitzondering omdat het de nieuwste Tarantino was.

MovieWanker

Avatar

Laat maar komen ik ben in ieder geval geinteresseerd! De laatste western van hem "Open Range" vond ik ook een echte topper.

Bilbo

Avatar

Het idee klinkt wel interessant. Als liefhebber van westerns zie ik graag dat het genre weer terugkeert T+)

johnwayne

Avatar

Costner is als acteur en regisseur één van de weinigen, in Hollywood, jonger dan 70, die een aantal goede westerns op z'n cv heeft staan: Silverado, Dances with Wolves (incl. regie), Wyatt Earp, Open Range (incl. regie) en recent nog de miniserie Hatfields & McCoys. Ik zou die films wel willen zien en hoop dat hij de kans krijgt om ze te maken.

M0vieFreak

Avatar

Dit zou ik wel willen zien. Kevin Costner heeft goede films gemaakt.

Steve-O

Avatar

Ik ben al geïnteresseerd :Y

Porter

Avatar

Alles wat Costner ooit in dat genre gemaakt heeft was erg goed, dus komt u maar!

NieuwsFilm

meest populair