Algemeen

TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet missen?

door Jim Pedd op 04.04.2014 om 17:24 in Algemeen
Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Rio (2011)

Zaterdag 5 april om 20:00 op RTL5

Rio gaat over een Macaw papegaai die zijn comfortabele leven in Minnesota verlaat om op reis te gaan naar het exotische Rio de Janeiro, waar hij talloze avonturen beleeft.

Traffic (2000)

Zondag 6 april om 20:00 op FOX

Robert Wakefield is pas aangesteld als hoofd van de narcoticabestrijding. Terwijl haar vader de drugs bestrijdt, is zijn dochter met een aantal vrienden ermee aan het experimenteren. Het duurt niet lang voor ze verslaafd is en in de problemen komt. Net over de grens, in Mexico, staat de integere rechercheur Javier Rodriguez voor de onmogelijke taak zijn vak uit te oefenen wanneer collega's gemakkelijk omkoopbaar blijken te zijn. En dan is er nog huisvrouw Helena die ontdekt dat haar echtgenoot een drughandelaar is.

Face/Off (1997)

Maandag 7 april om 22:35 op Veronica
Regie: John Woo

FBI-agent Sean Archer, wil koste wat kost de psychotische terrorist Castor Troy oppakken omdat deze verantwoordelijk is voor de moord op zijn zoontje. Troy wordt opgepakt, maar raakt in coma en dat zorgt voor een levensgroot probleem. Hij blijkt namelijk een levensgevaarlijke bom ergens in Los Angeles te hebben verborgen. Archer krijgt de opdracht te achterhalen waar de bom zich bevindt en is bereid om tot het uiterste te gaan. Hij ondergaat zelfs een medische ingreep waarbij zijn gezicht en dat van Troy met elkaar worden verwisseld. Terwijl Archer het leven van Troy overneemt, ontwaakt Troy ondertussen uit zijn coma en ontsnapt uit het ziekenhuis. Als hij vervolgens de identiteit van Archer overneemt, ontstaat tussen hen een waar kat-en-muis-spel om hun eigen levens weer terug te krijgen.

Eat Pray Love (2010)

Dinsdag 8 april om 20:30 op RTL8

Gilbert (Julia Roberts) besluit haar veilige leventje achter zich te laten en op reis te gaan naar Italië, India en Indonesië om zichzelf te herontdekken.

Erin Brockovich (2000)

Woensdag 9 april om 19:28 op RTL8

Erin Brockovich is een gescheiden moeder met drie kleine kinderen die alles op alles zet om haar gezin te kunnen onderhouden. Als Erin een baan heeft gevonden bij een advocatenkantoor, komt ze erchter dat een groot bedrijf het drinkwater vervuilt door het lozen van gif. Ze wil er een zaak van maken, maar in eerste instantie neemt niemand haar serieus.

Larry Crowne (2011)

Donderdag 10 april om 20:30 op RTL8
Regie: Tom Hanks

Tot nu toe had Tom Hanks voornamelijk ervaring met de regie van tv-series, maar nu waagt hij zich ook aan een bioscoopfilm. Daarbij speelt hij meteen zelf de hoofdrol en wordt hij bijgestaan door Julia Roberts. Twee supersterren in een film dus. Tom Hanks speelt de titelrol van Larry Crowne, een man die net zijn baan kwijt is. Nu hij ineens veel tijd overheeft, weet hij niet wat hij hiermee moet doen, dus besluit hij zijn diploma opnieuw te halen. Daar ontmoet hij lerares Mercedes Tainot (Roberts), waar hij al snel verliefd op wordt. Net als Green Lantern scoort deze film niet al te best op Rotten Tomatoes. Op basis van 175 recensies scoort de film een percentage van 35%, waarmee de status 'rotten' bereikt is. De meeste kritiek luidt dat, ondanks dat er twee supersterren in de film spelen, een goed verhaal ontbreekt, en dat de film daarom niet slaagt.

The Dictator (2012)

Vrijdag 11 april om 20:30 op RTL5

Sacha Baron Cohen speelt Aladdin, een rijke en meedogenloze dictator die gegijzeld wordt. Hij wordt vervangen door een naïeve geitenherder, die als twee druppels water op hem lijkt. Met de hulp van Zoey, een mooie vrijgevige eigenaresse van een Zen Shop, probeert Aladdin zijn macht terug te krijgen. Hij moet koste wat het kost voorkomen dat zijn land in verkeerde handen valt.


2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blockbuster

Avatar

Larry Crowne tóch op donderdag en maandag tóch Face/Off (komt wel laat). En woensdag dus tóch Erin Brockovich. ;) Rio & The Dictator zijn wel vette premières. Terechte tips!

In de Meimaand Filmmaand van Veronica trouwens ook weer een aantal mooie premières zoals 21 Jump Street, The Change-Up, Battleship, Haywire, Safe, The Inbetweeners, enz.

Jim

Avatar

Blockbuster "Larry Crowne tóch op donderdag en maandag tóch Face/Off (komt wel laat). En woensdag dus tóch Erin Brockovich. ;) Rio & The Dictator zijn wel vette premières. Terechte tips!

In de Meimaand Filmmaand van Veronica trouwens ook weer een aantal mooie premières zoals 21 Jump Street, The Change-Up, Battleship, Haywire, Safe, The Inbetweeners, enz."

Ja lastige week!

NieuwsFilm