Actie en avontuur in nieuwe tv-spot 'Maleficent'

Disney hoopt op een even groot kassucces als Alice in Wonderland (2010).

Disney is niet zuinig met tv-spots voor Maleficent en heeft ons nu wederom een voorgeschoteld. De film is een duistere twist op het beroemde verhaal van Doornroosje en de gemene koningin Malafide (zoals ze in het Nederlands wordt genoemd).

Maleficent gaat over het mysterieuze verleden van Disney's meest iconische schurk, die kinderen angst aanjaagde in Sleeping Beauty uit 1959. Maleficent was vroeger een mooie jonge vrouw met een puur hart, die opgroeide in een vredig koninkrijk, tot op een dag een invallend leger de rust in het land verstoorde. Maleficent blijkt een van de belangrijkste beschermers van het koninkrijk, maar door een daad van verraad verandert haar pure hart tot steen. Maleficent is nu uit op wraak en heeft het gemunt op de opvolger van de koning die haar leven veranderde. Daarbij spreekt ze een vloek uit over de pasgeboren Aurora. Terwijl het kind opgroeit, begint Maleficent echter te beseffen dat Aurora de sleutel is tot vrede in het koninkrijk, en daarbij misschien ook haar eigen geluk.

De cast van Maleficent bestaat uit o.a. Angelina Jolie, Sharlto Copley en Elle Fanning. Robert Stromberg regisseerde de film.

Maleficent draait vanaf 29 mei 2014 in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair