Disney koopt rechten op 'The One and Only Ivan'

Een live-action film over een kunstzinnige gorilla.

Disney heeft plan gevat om een recent verschenen kinderboek naar het witte doek te brengen. Het boek, met de titel The One and Only Ivan, is geschreven door K.A. Applegate en Patricia Castelao. Volgens THR is Allison Shearmur aangesteld als producent van de boekverfilming.

Het verhaal wordt als volgt omschreven. Ivan is een gorilla die een makkelijk leven heeft. Hij woont naast de Exit 8 Big Top Mall en Video Arcade en is gewend aan mensen die door de glazen muren van zijn domein naar hem kijken. Zelden mist hij zijn leven in de jungle. In feite denkt hij er nauwelijks meer over na.

Ivan denkt in plaats daarvan over televisieseries die hij heeft gezien en over zijn vrienden Stella, een oude olifant, en Bob, een weggelopen hond. Maar meestal is Ivan bezig met kunst en de vraag hoe hij de smaak van een mango of het geluid van bladeren met kleur en een goedgeplaatste lijn kan vangen. Dan ontmoet hij Ruby, een babyolifant die weggenomen is van haar familie. En zij maakt dat Ivan hun huis – en zijn eigen kunst – door nieuwe ogen ziet. Alles verandert met haar komst, en het is aan Ivan om dat een positieve draai te geven.

Het is schijnbaar de intentie van Disney om er een live-action film van te maken. Wanneer de film er moet komen is niet bekend, maar het zal nog wel een tijdje duren.



NieuwsFilm

meest populair