Algemeen

Pierce Brosnan: "Ik was een slechte James Bond"

Als hij er zo op terugkijkt, is hij niet tevreden met zijn werk.

door Jim Pedd op 14.04.2014 om 09:45 in Algemeen
Pierce Brosnan was tussen 1995 en 2002 in vier Bond-films te zien. Maar in een recent gesprek met The Telegraph onthulde hij niet blij te zijn met zijn werk voor de franchise. ”Ik wil mezelf niet terugzien als James Bond. Want het is nooit goed genoeg,” vertelde Brosnan daarover.

De Ierse acteur voelt dat hij maar moeilijk op kon boksen tegen Sean Connery en Roger Moore, die de rol eerder speelden. Daarom voelt het voor hem alsof hij de rol nooit recht aan deed. De voornaamste reden daarachter is dat hij ”nooit helemaal kon doorgronden” wat de rol inhield.

”Het geweld was nooit echt, de brute kracht van die man nooit voelbaar.” Hij vindt verder dat het ”vrij tam was en de karakterisering raakte nooit meer dan de oppervlakte. Maar misschien had dat ermee te maken dat ik me onzeker voelde in die rol.”

Brosnan was te zien in de films Goldeneye, Tomorrow Never Dies, The World is Not Enough en Die Another Day. Hoe vonden jullie hem als Bond?

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieWanker

Avatar

En hij heeft helemaal gelijk wat mij betreft.
Zijn Bond films vond ik persoonlijk ook de slechtste ooit. Wát een ovedreven kul!

Gigan72

Avatar

Pierce Brosnan: "Ik was een slechte James Bond" ja dat wist ik al

Papigiulio

Avatar

Hmm ik vond hem niet slecht voor een bond, goldeneye was het beste, de rest was bagger ja. Maar niet dankzij Brosnan.

Secret1994goesFilm

Avatar

Goh... weet niet of ik m'n mening wel serieus kan nemen...
De Bond met wie ik voor het eerst kennismaakte was Pierce Brosnan...
Hij was de eerste acteur die ik zag als Bond...
Maar achteraf gezien zie ik hem wel nog steeds in m'n Top 3 van 007...
1.Daniel Craig
2.Sean Connery
3.Pierce Brosnan

adofmirosch

Avatar

Ik was een slechte James Bond.
waneer zal craig dat toe geven.

Jonathancrane

Avatar

Ik vond hem altijd perfect in de rol passen, de slechtste blijft altijd nog Lazenby.

shellghost

Avatar

Slecht zou ik 'm niet willen noemen.
Oppervlakkig wel, maar dat lag aan de scriptschrijvers.
Zo was Bond gewoon in die tijd, veel actie weinig diepgang.

meanrat

Avatar

Neuh, hij was niet slecht vond ik. Het lag inderdaad meer aan de scriptschrijvers dan aan Brosnan zelf. Hij vertolkte de geboden rol met verve en het was op zich vermakelijk om naar te kijken. De slechtste bond die ik zelf heb gezien vind ik nog altijd Timothy Dalton.

Maar ach...ik ben nooit echt een James Bond liefhebber geweest en persoonlijk vond ik veel van de films met Roger Moore en in mindere mate Sean Connery allemaal kul. Moonraker bijvoorbeeld...wat een onzin.

LastActionHero

Avatar

Wat een onzin! In goldeneye is hij nog steeds een koning! Veel stoerder en stijlvoller dan die ''homo'' van een Roger Moore.

Elk decennia een andere James Bond. En hij was de man van de 90's!
Je kunt ze ook niet met elkaar vergelijken. En anders lag het vooral aan de regisseurs die de laatste ''slechte'' James Bond films maakten..

benjamin

Avatar

Geen memorabele Bond, maar eerlijk is eerlijk, een Craig krijgt veel meer kansen en betere scenario's om indruk te maken, dus ook zeker de fout van de schrijvers.

Sand

Avatar

Goldeneye vind ik persoonlijk een van de beste Bondfilms, dus daar was hij ook goed in. Vond hem zeker geen slechte bond, maar de films waren vaak zwak.

Gigan72

Avatar

adofmirosch "Ik was een slechte James Bond.
waneer zal craig dat toe geven."


Mee eens

Shifty777

Avatar

Pierce Brosnan was de Bond waar ook ik mee opgroeide, en GoldenEye vroeger mijn favoriete Bond-film. Vond altijd dat hij de rol met charme en humor speelde, iets wat ik bij Craig pas een beetje in Skyfall begon te zien en daarvoor wel miste bij hem.

YOLO

Avatar

En toch was Brosnan op zijn best in Goldeneye. Met die Bondfilm had Brosnan alles mee. Mooie en betere Bond girls, goed scenario, Martin Campbell. Verder ben ik het eens dat Craig ook alles meeheeft. En dat vele Moore de grootste flauwekul bevatten, veel meer dan de Brosnan periode.

JamesBond

Avatar

Ik vond hem een hele goede Bond! Twee van mijn favorieten hebben ook hem in de hoofdrol! Smiley face

Angelater

Avatar

Heb enkel die Lazenby nooit goed gevonden. Brosnan is wel redelijk; hopelijk vist ie nu niet naar complimentjes. Zo slecht was hij nou weer niet. Zijn films waren wel cheesy daarentegen.

Spider-fan

Avatar

Ik ben het met hem eens. Hij heeft mij nooit kunnen overtuigen als Bond. In andere films vind ik hem vaak veel beter dan als Bond. Toch heeft hij die klik met het publiek weten te maken, wat Dalton niet lukte.

Op één of andere manier komt Brosnan op mij wat te zachtaardig en vriendelijk over, waardoor ik nooit helemaal geloof dat hij iemand geweld zou kunnen aandoen. Het komt ook door zijn stem, denk ik, hij heeft een vrij zachte stem.

Ik vond hem altijd wat 'gemaakt' als Bond. Dus in die zin komt het niet als een verrassing wat hij zegt.

bigmichiel

Avatar

Lag meer aan het script dan aan de acteur volgens mij.

Vind de bond zoals Craig hem mag neer zetten veel vetter. Echt lekker ruw ipv te gepolijst.

Graig mag volgens vele geen goede bond zijn, ik vind persoonlijk de nieuwe bond veel interessanter dan de oude.

benjamin

Avatar

bigmichiel "Craig mag volgens vele geen goede bond zijn"


Niet overdrijven: als ik kijk naar de opbrengsten en kritieken van Skyfall denk ik dat velen Craig juist een zeer goede Bond vinden.

jaime91

Avatar

Brosnan was ooit mijn favoriete Bond maar ik snap wel wat ie zegt. Zijn Bond is inderdaad een combinatie van Roger Moore en Sean Connery.

Maar dat ligt inderdaad ook heel erg aan het script waar hij mee moest werken inderdaad. Hij heeft nooit de kans gekregen om Bond echt te doorgronden zoals Daniel Craig dat nu doet. Dat is jammer, maar ik blijf Brosnan's Bondfilms altijd vermakelijke films vinden (de een wat beter dan de ander) en Goldeneye blijft briljant. Dus slecht zou ik Brosnan zeker niet willen noemen.

Het heeft gewoon een hele tijd geduurd eer ze wat aan de James Bond formule hebben veranderd. James was altijd die charmante geheim agent met de coole gadgets, mooie auto's en in iedere film een andere mooie vrouw. Die lijn hebben ze misschien iets te lang doorgezet want Die Another Day was misschien wel vermakelijk, hij was ook iets te over de top. Met de komst van Daniel Craig hebben ze een switch gemaakt en het personage nog menselijker en realistischer gemaakt. Daar moest ik persoonlijk zelf heel erg aan wennen maar dit alles ligt niet aan Brosnan. Hij heeft gewoon prima gedaan wat van hem gevraagd werd.

Barbossas

Avatar

Hij had inderdaad geen eigen stijl/karakter wat Sean en Roger wel hadden en nu Daniel Craig ook. Al vond en vind ik zijn films nog steeds een van de betere, vooral Goldeneye.

Vond hem qua uiterlijk wel de perfecte bond. Lekker los en vol actie.

pringles

Avatar

Zijn kop straalt James Bond uit

FilmMaster

Avatar

Ik vond hem helemaal niet zo slecht als bond, tja hij keek steeds met de zelfde expressie enz...
Maar dat doen zoveel acteurs die geroemd worden (dicaprio)
In mijn jeugd heb ik genoten van de bond films waar Pierce in speelde.

NieuwsFilm