Steven Spielberg richt zijn blik op 'The Kidnapping of Edgardo Mortara'

De beroemde regisseur zal naar alle waarschijnlijkheid eerst 'Robopocalypse' of 'Montezuma' maken.

Sinds het uitstel van de opnames van Robopocalypse vorig jaar, vraagt menig filmfan zich af wat Steven Spielbergs volgende project wordt.

Volgens Variety zal Spielberg de productie en mogelijk regie van The Kidnapping of Edgardo Mortara voor zijn rekening nemen. Hij zou de film maken voor zijn eigen Dreamworks Studio in samenwerking met The Weinstein Co. Tony Kushner (Lincoln) is ondertussen ingehuurd om het script te schrijven, dat is gebaseerd op een boek over het leven van een jong Italiaans-Joods jochie die wordt ontvoerd. Het kind werd in het geheim gedoopt door een dienaar van het Vaticaan. Het verhaal zou een belangrijk moment zijn geweest in de geschiedenis van het Vaticaan.

Kushner is echter pas net begonnen met het script en Spielberg wil maar al te graag weer achter de camera kruipen, dus het lijkt erop dat Spielberg eerst een andere film zal maken. Twee projecten waar Spielberg aan is verbonden zijn de eerder genoemde Robopocalypse en Montezuma, waarvan het script al is geschreven door Steven Zaillian. Het lijkt er echter op dat Robopocalypse voorrang zal krijgen. Spielberg stelde het project uit om het script aan te passen en dat lijkt ondertussen te zijn gebeurd. Chris Hemsworth zal naar alle waarschijnlijkheid nog steeds de hoofdrol spelen in de sciencefictionfilm.



NieuwsFilm

meest populair