Leonardo DiCaprio in beeld voor titelrol 'Steve Jobs'

Danny Boyle (The Beach) regisseert de "biopic".

Eerder deze maand werd bekend dat regisseur David Fincher niet langer dé kandidaat is om samen met Sony Pictures een film te maken over Apple-oprichter Steve Jobs. Ook de beoogde hoofdrolspeler Christian Bale zou zijn afgehaakt. Als we The Hollywood Reporter mogen geloven, hoeven we niet lang te wachten op een nieuwe regisseur en hoofdrolspeler.

Volgen THR zou Danny Boyle (127 Hours, Slumdog Millionaire) in gesprek zijn met Sony. De website meent ook te weten dat de Britse filmmaker top-acteur Leonardo DiCaprio op het oog heeft om de titelrol te spelen.

Tijden het TriBeCa filmfestival liet scriptschrijver Aaron Sorkin weten dat het niet een échte biopic gaat worden: "Het is geen biopic. Het is niet het verhaal van Steve Jobs. Het is iets heel anders dan dat." Over de invalshoek liet Sorkin zich overigens niet uit. Volgens eerdere berichten zou de Steve Jobs-film bestaan uit drie 'hoofdstukken' die zich focussen op de lancering van de Apple-producten Mac, NeXT en iPod.

Hoe e.e.a. gaat uitpakken, zal de nabije toekomst uitwijzen. Van DiCaprio werd onlangs bekend dat hij de hoofdrol gaat spelen in Alejandro Gonzalez Iñárritu's The Revenant. Boyle, DiCaprio en Sorkin kennen elkaar al van de thriller The Beach uit 2000.



NieuwsFilm

meest populair