Gratis vertoning Fahrenheit afgelast

Het gratis vertonen van de documentaire 'Fahrenheit 9/11' op Australische militaire bases is een halt toegeroepen door het ministerie van defensie Down Under. Dat meldt de Sydney Morning Herald dinsdag. Michael Moore's controversiële film gaat over het falen van de Amerikaanse president George Bush in de oorlog tegen Irak.

Brigadier Mike Hannan van defensie liet weten dat de film niet is verboden. "De bases mogen de film rustig tegen betaling laten zien, zoals dat ook bij alle andere films gebeurt. Als we deze documentaire voor niks op de bases laten zien, dan zouden we de film goedkeuren en daar is hij veel te politiek geëngageerd voor."

De Australische distributeur van 'Fahrenheit' was door een soldaat benaderd de film gratis op een onbekende militaire basis te vertonen. De distributeur stemde in en de superieuren van de soldaat keurden de actie ook goed. Het ministerie stak hier op het laatste moment een stokje voor. Hannan gaf toe de film zelf nog niet te hebben gezien. 'Fahrenheit 9/11' is inmiddels in Amerika de meest succesvolle documentaire ooit.



NieuwsFilm

meest populair