Algemeen

Terminal opent Filmfestival Venetië

door FilmTotaal op 30.07.2004 om 11:05 in Algemeen
Terminal, de nieuwe film van Steven Spielberg, opent dit jaar het filmfestival van Venetië. Dat heeft de nieuwe directeur van 's werelds oudste filmfestival, Marco Müller, donderdag bekendgemaakt.

In de romantische komedie van Spielberg over een buitenlander die negen maanden vastzit op de John F. Kennedy-luchthaven van New York, speelt Tom Hanks de hoofdrol.

Müller, die van 1990 tot 1992 de scepter zwaaide over het filmfestival van Rotterdam, zei dat 21 films meedingen naar de Gouden Leeuw, die vorig jaar werd gewonnen door de Russische film Vozvraschenie (De terugkeer). Daaronder zijn het experimentele Birth van regisseur Jonathan Glazer, waarin Nicole Kidman en de inmiddels 79-jarige Lauren Bacall te bewonderen zijn, en Todd Solondz's film Palindromes, met Ellen Barkin en Jennifer Jason Leigh. Ook de Duitser Wim Wenders (Land of Plenty) en drie Italiaanse films dingen mee.

De jury staat dit jaar onder leiding van de Britse regisseur John Boorman. Tot de overige acht leden behoort Scarlett Johansson, bekend van de film Lost in Translation.

Het 61e festival begint op 1 september en duurt tot en met 11 september.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mark

Avatar

Ze openen met een film die zo commercieel is als de pest om zoveel mogelijk bezoekers te trekken of media aandacht, maar tussen al die art-house *cough* producties staat dat toch voor geen meter, vaag gedoe. Mjah.. daarom zou die ook wel niet meedoen met die competitie.

Als ik die hele lijst van films die meedoen bekijk staat er best wel veel onbekende films op, kende er net 4 van, met Howl's Moving Castle meegerekend waar ik voor dat nieuwsbericht van paar dagen eerder ook nog nooit van gehoord had.

lambo

Avatar

Mark "Ze openen met een film die zo commercieel is als de pest om zoveel mogelijk bezoekers te trekken of media aandacht, maar tussen al die art-house *cough* producties staat dat toch voor geen meter, vaag gedoe. Mjah.. daarom zou die ook wel niet meedoen met die competitie.

Als ik die hele lijst van films die meedoen bekijk staat er best wel veel onbekende films op, kende er net 4 van, met Howl's Moving Castle meegerekend waar ik voor dat nieuwsbericht van paar dagen eerder ook nog nooit van gehoord had."

er moet wel op de centjes gelet worden mark .
alles is tegenwoordig commercieel anders kan de baas niet met zijn nieuwe vercacy pak op de kalfslederenstoel in zijn masaratie zitten. :E

NieuwsFilm

meest populair