Sharon Stone vecht tegen AIDS in Cannes

Andere bekendheden, waaronder Leonardo DiCaprio, strijden mee.

Sharon Stone (bekend van o.a. Basic Instinct en Casino) bracht afgelopen donderdag tijdens het filmfestival in Cannes een aanzienlijk geldsom op voor amfAR, een Amerikaanse stichting die AIDS onderzoekingen steunt. Met een bedrag van 35 miljoen dollar werd er tevens een record verbroken. Een geëmotioneerde Stone vertelde: 'Gezamenlijk hebben we nu een kindergeneesmiddel tegen AIDS ontdekt. En nu zijn we dichter bij een geneesmiddel voor volwassenen. We zijn als het ware bij het begin van het einde van AIDS gekomen,' beloofde Stone. Ook verwachtte ze dat er rondom 2020 een vaccine voor tegen HIV en AIDS zou bestaan.

De 56-jarige actrice - die inmiddels een hechte band met amfAR deelt - kreeg jaren geleden de kans om als woordvoerder op te treden, nadat oud-actrice (en medeoprichter van amfAR) Elizabeth Taylor er geen zin meer in had. Sindsdien heeft Stone bewezen een innovatieve veilingmeester(es) te belichamen. Actrice Jessica Chastain prees Stone's vaardigheden: 'Sharon Stone, ze krijgt mensen zo ver om hun portefeuilles te openen, omdat ze een godin is.'

Tijdens het gala werden er verschillende zaken geveild: kunststukken uit de jaren '60, sierlijke handschoenen, een collectie elegante jurken, Stone's jachtschip en een reis in de ruimte met niemand minder dan Leonardo DiCaprio. De laatstgenoemde acteur kreeg de ruimtereis voor een tweede keer op een rij verkocht. De expeditie werd afgelopen donderdag verhandeld voor één miljoen dollar, en vorig jaar voor een bedragje van anderhalf miljoen. Naast de verkoop werd er ook opgetreden door R&B- en soulzanger Robin Thicke en zangeres Lana Del Rey. De drie uur durende ceremonie werd daarbovenop bijgewoond door bekendheden zoals John Travolta, Jane Fonda, Milla Jovovich en vele andere.

Hier beneden kan je een kort interview met Sharon Stone zien.



NieuwsFilm

meest populair