Opnames Paul Verhoevens 'Stille Kracht' in 2015

Het gigantische budget van de film is bijna bij elkaar.

Het is al vier jaar geleden dat we hoorden dat Paul Verhoeven het boek De Stille Kracht van de iconische Nederlandse schrijver Louis Couperus zou verfilmen. Sindsdien is het stil geweest rond het project, waardoor gespeculeerd werd dat het van de baan was.

Nu lijkt het erop dat de film toch gewoon gaat komen. Volgens producent San Fu Maltha gaan de opnames waarschijnlijk in 2015 van start. Het grootste probleem ligt in het bij elkaar brengen van het grote budget. Dat zou maar liefst tien miljoen euro moeten bedragen. De helft daarvan heeft Maltha al bij elkaar, maar de andere helft moet voorkomen uit het nieuwe Dutch Good Growth Fund, dat al een aantal malen uitgesteld is.

De opnames moeten voornamelijk plaatsvinden in Indonesië, waar de film zich ook af zal spelen. Het boek speelt zich specifiek op Java af, waar onverklaarbare gebeurtenissen plaatsvinden. Volgens de inwoners is dat de stille kracht, een fenomeen dat de mensen in zijn greep houdt. Otto van Oudijk vindt dat maar onzin, maar als er plotseling mysterieuze dingen gebeuren in zijn huis, begint hij daar anders over te denken.

Volgens Maltha kan er al snel met het project begonnen worden: ”Alles staat verder in de startblokken: het script is klaar, we hebben de locaties en het Indonesische ministerie van Toerisme steunt het project.”



NieuwsFilm

meest populair