Synopsis onthult verhaal Pixar-film 'Inside Out'

De emoties van een elfjarig meisje spelen de hoofdrol.

2014 is het eerste jaar sinds 2005 dat we geen film van Pixar krijgen. Maar in 2015 komen er als goedmakertje twee films van de studio uit. Een daarvan is The Good Dinosaur en de andere wordt Peter Docters Inside Out. Er was al iets bekend over het plot van de film, maar nu is er een synopsis vrijgegeven die het allemaal wat duidelijker maakt.

De film concentreert zich op de vijf emoties die het tegen elkaar opnemen om controle te krijgen over de geest van een elfjarig meisje. Amy Poehler spreekt de stem van vreugde in, Bill Hader die van Angst, Lewis Black is Woede, Mindy Kaling is Afschuw en Phyllis Smith is Verdriet.

”Opgroeien is moeilijk en Riley is daar geen uitzondering op. Haar leven komt op z’n kop te staan als haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco. Net als ons allemaal, wordt Riley geleid door haar emoties – Vreugde, Angst, Woede, Afschuw en Verdriet.”

”De emoties leven in het Hoofdkwartier, het controlecentrum in de geest van Riley. Vanuit daar adviseren zij haar in het dagelijkse leven. Maar als Riley en haar emoties zich met moeite proberen aan te passen aan een nieuw leven in San Francisco, breekt er chaos uit in het Hoofdkwartier. Ondanks dat Vreugde, de belangrijkste en grootste emotie van Riley, de zaken positief probeert te houden, vindt er een conflict plaats tussen de emoties over hoe omgegaan moet worden met een nieuwe stad, huis en school.”

Inside Out gaat op 26 juni 2015 in première.



NieuwsFilm

meest populair