Bioscoopreleases week 22

Welke films gaan deze week allemaal in première?

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Edge of Tomorrow (2014)

Regie: Doug Liman

In 'Edge of Tomorrow' is de mens in oorlog met een buitenaards ras, genaamd de Mimics. Lt. Col. Bill Cage (Cruise) heeft nog nooit gevochten, maar op een dag verliest hij zijn rang en wordt hij op een gevaarlijke missie gestuurd. Cage wordt binnen een paar minuten gedood, maar weet een van de aliens te doden. Vreemd genoeg wordt hij weer wakker, aan het begin van dezelfde helse dag, en moet hij weer vechten. Weer delft hij het onderspit en weer wordt hij wakker. Het directe contact met het buitenaardse wezen heeft hem in een tijdlus gegooid. Maar elke keer wordt Cage sterker, slimmer en wordt hij een gedegen tegenstander van de Mimics. Zijn strijd wordt de sleutel tot het verslaan van de buitenaardse wezens en het redden van de aarde.
Bekijk de afbeelding

Maleficent (2014)


In Maleficent zien we de mooie en onschuldige Maleficent opgroeien in een vreedzaam bos. Als het bos aangevallen wordt door een leger, blijkt ze de grootste kracht te zijn die het land wil beschermen. Ze wordt bedrogen en haar hart verandert daardoor langzaam in steen. Maleficent wil wraak, en betovert de pasgeboren baby Aurora van de nieuwe koning, die vroeger haar vijand was. Als Aurora opgroeit, beseft Maleficent zich dat het meisje de sleutel tot vrede is, en wellicht ook tot haar ware geluk.
Bekijk de afbeelding

A Million Ways to Die in the West (2014)


Een schapenhouder vlucht weg voor een vuurgevecht, waarop zijn vrouw (Amanda Seyfried) hem besluit te verlaten. Op dat moment moeten de problemen nog beginnen. De mysterieuze vrouw (Charlize Theron) van een crimineel rijdt het dorp binnen en helpt de boer moed te verzamelen. Maar dan verschijnt plots haar criminele echtgenoot, gespeeld door Liam Neeson, en de boer moet zijn eer verdedigen. Silverman speelt een hoertje die letterlijk alles doet voor geld, maar ze weigert naar bed te gaan met haar verloofde (Giovanni Ribisi) aangezien ze hiermee wil wachten tot na het huwelijk.
Bekijk de afbeelding

Enemy (2013)


An Enemy gaat over een geschiedenisleraar die op een gehuurde dvd zijn exacte dubbelganger ontdekt. Hij gaat vervolgens op zoek naar deze persoon, een zoektocht die hun beider levens ingrijpend verandert.
Bekijk de afbeelding

Shirley: Visions of Reality (2013)


In dit cinematografische experiment worden dertien schilderijen van Edward Hopper tot leven gebracht. Korte flitsen van radioberichten bieden historische context, terwijl de personages op de beroemde schilderijen zich door de tijd bewegen.


NieuwsFilm

meest populair