Tracy Morgan betrokken bij ongeluk

Wegens een aanrijding verkeert de komediant in kritieke conditie.

De 45-jarige acteur Tracy Morgan (Cop Out, Death At A Funeral en TV-serie 30 Rock) is gisteren in het ziekenhuis opgenomen, nadat zijn limousine door een vrachtwagen was aangereden. Het ongeluk gebeurde kort na middernacht in New Jersey en creëerde een kettingbotsing bestaande uit zes voertuigen. Morgan werd met spoed per helikopter naar het Robert Wood Johnson University ziekenhuis gebracht. Van de betrokkenen zijn er drie gewond geraakt, waarvan twee zich in kritieke toestand bevinden. Één van Morgan's vrienden, de 63-jarige James McNair (ook wel bekend onder zijn artiestennaam Jimmy Mack), overleefde de botsing niet.

De inzittende van het langwerpige vervoersmiddel waren op weg naar huis, nadat Morgan in een stand up comedy show had opgetreden. Een woordvoerder vertelde: 'Zijn familie is nu bij hem in het ziekenhuis en hij krijgt uitstekende zorg. We verwachten vandaag geen verandering in zijn conditie, maar we zullen u op de hoogte brengen wanneer we meer weten.'

De politie van New Jersey berichtten tevens dat het ongeval plaats vond omdat de truckchauffeur, ene Kevin Roper uit Jonesboro, indommelde. 'De bestuurder van de vrachtwagen zag het langzaam rijdend verkeer niet aankomen. Hij probeerde op het laatste moment uit te wijken, en de Mercedus limo zo uit de weg te gaan, maar raakte uiteindelijk de achterkant. Het zorgde er voor dat de limousine wentelde en kapseisde,' aldus een politieambtenaar. Vervolgens bracht het voertuig van Morgan een kettingreactie voort door vier andere wagens te raken. De bestuurder van de vrachtwagen is aangeklaagd met doodslag en roekeloos rijgedrag. Roper zit momenteel vast met een borgsom van 50.000 dollar. De politie vermoed dat alcohol geen rol in het ongeluk speelde.



NieuwsFilm

meest populair