Jessica Alba's 'Honey' aangeklaagd

De rolprent uit 2003 zou te veel op Honey Rockwell's leven lijken.

Door redactie
Het kostte haar 11 jaar, maar breakdancer Honey Rockwell heeft eindelijk de dansfilm Honey - met Jessica Alba in de hoofdrol - gezien. Haar filmervaring was echter niet al te best. Ze klaagt de filmmakers aan omdat het verhaal te veel aspecten van haar leven gebruikt. Daarnaast beweert Rockwell, die een lerares en hip hop danser is, dat zij de artiestennaam Honey sinds 1994 gebruikt.

Rockwell's aanklacht vermeld dat de film een regelrechte kopie van haar leven is, aangezien Alba's personage dezelfde naam (Honey), etniciteit (Spaans), beroep (hip hop danseres) en woonplaats (de Bronx) deelt. De filmmakers zouden bovendien dezelfde dansstudio gebruikt hebben waar Rockwell vroeger les gaf.

Aangezien er nooit permissie gevraagd is om deze elementen te gebruiken, eist de breakdancer een som van 70 miljoen dollar. Dit zou een eerlijk deel van de opbrengsten zijn, betreffende de twee films over Honey. Het ziet er daarentegen niet goed uit voor Rockwell, die meer dan 10 jaar heeft gewacht met haar beschuldigingen. Ze zou een kleine kans van slagen bezitten.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm