Komt Guillermo Del Toro's 'At the Mountains of Madness' er toch?

De regisseur denkt dat een PG-13 versie misschien mogelijk is.

Elke filmregisseur heeft wel een droomproject, een film die ze al jaren proberen te maken, maar op de een of andere manier maar niet van de grond krijgen. Voor Guillermo Del Toro is dit zonder twijfel de langverwachte verfilming van H.P. Lovecrafts sfeervolle verhaal At the Mountains of Madness uit 1931.

Het verhaal volgt onderzoekers die op verkenningstocht gaan op Antarctica en de restanten vinden van schepsels die geen planten of dieren zijn. Reizend door een enorme bergketen, stuiten ze op een verlaten stad uit de oudheid. Als ze ondergronds gaan, komen ze erachter dat ze iets hebben ontwaakt.

Del Toro heeft het project al meerdere malen bijna van de grond gekregen in de afgelopen jaren. Drie jaar geleden nog toonde Universal Pictures interesse en zou James Cameron de film produceren en Tom Cruise mogelijk de hoofdrol gaan spelen. Door een budget van 150 miljoen dollar en een R-rating besloot de studio er uiteindelijk toch van af te zien.

Del Toro stortte zich na deze teleurstelling (en die rondom The Hobbit) op de films Pacific Rim en Crimson Peak, die hij voor Legendary Pictures maakte. Nu Universal en Legendary gaan samenwerken (Universal neemt deze rol over van Warner Bros.) lijkt er echter weer een kans te bestaan dat het project nieuw leven wordt ingeblazen. Del Toro meldde het volgende over deze situatie in The Wall Street Journal:



NieuwsFilm

meest populair