Re-release trailer 'Ghostbusters'

De sci-fi komedie viert zijn dertigste verjaardag.

Het is alweer dertig jaar geleden dat Ivan Reitmans Ghostbusters in de bioscoop verscheen. De sci-fi komedie klassieker viert de moment met een rerelease en daarvan kan je hieronder de trailer bekijken.

De franchise, die in 1989 een opvolger kreeg, staat afgelopen jaren behoorlijk in de spotlights. Er zou namelijk een tweede vervolg moeten komen, maar echt concreet zijn deze plannen nog niet geworden. Dit zou vooral te maken hebben met de houding van hoofdrolspeler Bill Murray (Dr. Peter Venkman) die geen hoge pet op heeft van sequels. Ook het overlijden van Harold Ramis (Dr. Egon Spengler) heeft de plannen geen goed gedaan.

Vooral Dan Aykroyd (Dr. Raymond Stantz) probeert een derde deel van de grond te krijgen. Zo heeft hij al meerdere scripts opgeleverd. Toenmalig regisseur Reitman zou overigens graag als producent betrokken zijn en de regie overlaten aan een ander. Voor deze klus werden eerder Phil Lord en Chris Miller (The Lego Movie, 2014) genoemd en onlangs was Ruben Fleischer (Zombieland, 2009) de voornaamste kandidaat. Sony zou op dit moment een productiestart voor ogen hebben voor begin 2015.

De rerelease van het $30 miljoen kostende origineel, in 1984 goed voor een wereldwijde omzet van bijna $300 miljoen, verschijnt in de States op 29 augustus in de bioscoop. Of de klassieker ook kortstondig in Nederland te zien is, is niet bekend.


In Ghostbusters richten drie wetenschappers, die zich gespecialiseerd in paranormale verschijnselen, een bedrijfje op dat zich bezighoudt met de bestrijding van bovennatuurlijk ongemak in de grote stad. Hun eerste klant, de knappe Dana Barrett (Sigourney Weaver), verandert na de confrontatie met een demon in haar huis in de hitsige Zoel.

NieuwsFilm

meest populair