Baymax spreekt in nieuwe teaser 'Big Hero 6'

En deze Disney/Marvel animatiefilm heeft geen connectie met de Marvel Cinematic Universe: verwacht geen Avengers.

De afgelopen maanden krijgen we een steeds beter beeld van de nieuwe Walt Disney classic, Big Hero 6. Zo zagen we een tijdje terug de teaser trailer en onlangs verscheen er een reeks onthullende personageposters. Dit keer krijgen we een nieuwe blik op de 'robot' Baymax, die gelukkig ook blijkt te spreken in de animatiefilm van regisseurs Don Hall (Winnie de Poeh) en Chris Williams (Bolt).

Overigens wordt dit een compleet losstaande animatiefilm en er is dus geen enkele relatie met de live action-films in de Marvel Cinematic Universe. Dit meldde regisseur Hall tegenover Total Film:

"Al in de beginfase in de samenwerking met Marvel werd besloten om het niet te koppelen aan het Marvel universum. Iedereen staat achter het idee om een eigen universum te maken. Marvel moedigt dit idee zelfs aan. Er zijn dus geen Iron Man, Captain America of andere Avengers in deze wereld. Onze Avengers zijn de Big Hero 6."

De animatiefilm draait vanaf 11 februari 2015 in de Nederlandse (3D) bioscoop. In de States verschijnt Big Hero 6 al op 7 november.


De robot Baymax wordt gemaakt door de slimme jongen Hiro Hamada. In de animatiefilm sluiten ze aan bij een team van onervaren misdaadbestrijders om de stad San Fransokyo te redden van de ondergang.

NieuwsFilm

meest populair